Foto: Publicitātes foto
Skaisti, bet savstarpēji atšķirīgi – tā trīs 2022. gada skaistākos dārzus Ventspilī raksturo pilsētas galvenā dārzniece Marta Dupate. Kopumā pateicības kartiņas no pilsētas pašvaldības par ieguldīto darbu, iekopjot un lolojot skaistos piemājas dārzus, saņēma 368 dārzu īpašnieki.

Konkurss "Pilsētas rota 2022" Ventspilī šogad norisinājies jau 22. gadu, tādējādi nosakot sakoptāko, skaistāko un neparastāko dārzu īpašniekus. "Galvenā konkursa ideja ir pateikt paldies skaisto dārzu veidotājiem, kas ar saviem dārziem papildina visas pilsētas koptēlu. Ventspils ir zināma kā skaista un sakopta pilsēta, un privātmāju īpašnieku dārzi ir svarīga tās sastāvdaļa," stāsta dārzniece un konkursa organizatore Dupate.

Šogad par trīs skaistāko dārzu tituliem kopumā sacentās vien pieci dārzu īpašnieki, taču vēl 368 dārzu īpašnieki, kuru īpašums izceļas ar savu sakoptību, saņēma īpašas pateicības kartiņas no Ventspils valstpilsētas pašvaldības par ieguldījumu un līdzdalību zaļas un ziedošas pilsētas veidošanā.

Kā pastāsta pilsētas galvenā dārzniece, trīs godalgotās vietas tika piešķirtas, izvērtējot dārza vizuālo kopskatu, priekšdārzu, dārza funkcionālo zonējumu, tā izteiksmību skatā no ielas, kā arī arhitektūras formu saderību ar kopējo dārza veidolu un arhitektūras kvalitāti (piemēram, vai žogs ir vecs, atjaunots vai jauns).Tāpat lielu lomu spēlēja dārza uzturēšanas kvalitāte, vērtējot apdobītes, nopļauto zālienu un to, cik apkopti ir dobēs esošie augi.

Lai gan domas par to, kurš dārzs ir skaistākais, žūrijā dalījās, galvenokārt nospēlējusi pirmā sajūta, kas radusies ieejot dārzā, un tā lielākoties visiem žūrijas locekļiem bijusi viena, norāda Dupate. "Pirmo trīs vietu ieguvēji savā starpā ļoti atšķīrās. Pirmās vietas ieguvējs ir ļoti moderns dārzs, kurā ir pamanāmas mūsdienīgas tendences ar zālveida stādījumiem, graudzālēm. Tur pilnu un izteiksmīgu kopainu veidoja viss augu masīvs, tik ļoti nepievēršoties katram augam vai noziedējušajam ziediņam. Turpretī otrās un trešās vietas ieguvējiem dārzs mūsu izpratnē ir ļoti klasisks – ar skaistām, izliektām dobēm un krāšņiem augiem. Tajos redzama pilna buķete! Var redzēt, ka katrs augs ir apčubināts un mīlēts."

Kā portālu "Māja&Dārzs" informēja Ventspils pilsētas galvenā dārzniece Marta Dupate, vietu sadalījums bijis sekojošs:

1. vietu ieguva Sprudzānu ģimene Amulas ielā 6.

Foto: Publicitātes foto

2. vietu un skatītāju simpātiju ieguva Puriņu ģimene Tērauda ielā 11G.

Foto: Publicitātes foto

3. vietu ieguva Ruņģu ģimene Iecavas ielā 16.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!