Foto: AP/Scanpix/LETA

Jaunzēlandē izaudzēts kartupelis, kurš sver 7,9 kilogramus, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press" (AP).

AP ziņo, ka, pašreizējais Ginesa rekords par smagāko kartupeli pieder audzētājiem Lielbritānijā, kuri 2011. gadā izaudzēja teju piecus kilogramus smagu kartupeli. Jaunzēlandieši savu atradumu pieteikuši Ginesa rekordam, taču vēl gaida atbildi, vai 7,9 kilogramus smagais kartupelis tiks oficiāli reģistrēts rekordu grāmatā. Pagaidām viņi to ielikuši ledusskapī, lai kartupelis pēc iespējas ilgāk saglabātos svaigs.

Kā vēsta AP, Kolins un Donna Brauni lielajam kartupelim uzdūrušies nejauši – ravējot dārzu. Pāris šo kartupeli savā dārzā atradis 30. augustā, un kopš tā brīža viņu atrastais kartupelis ir kļuvis par slavenību. Viņi tam devuši arī vārdu – Dags.

Kolina kaplis ietriecies nesaprotamā objektā zem zemes. Viņi nometušies ceļos, sākuši rakties ap nezināmo objektu. Sākumā viņi prātojuši, ka, iespējams, tas ir milzu pūpēdis. Taču kļūdījušies. Kolins ar savu dārza nazi nogriezis daļiņu no objekta un pagaršojis. Sapratis – tas taču ir kartupelis! "Mēs nespējām tam noticēt! Tas bija milzīgs," sacīja Donna. Īpašajam atradumam Kolins uzbūvējis arī īpašus ratiņus, lai to ērtāk pārvietotu.

Medijs gan norāda, ka šis kartupelis nav no skaistākajiem. Arī Donna atradumu raksturojusi kā neglītu, jo kartupelis izskatoties pēc tāda kā mutanta.

Interesanti, ka konkrētajā vietā kartupeļi nav stādīti. Donna un Kolins šeit audzējuši gurķus. Kā ziņo AP, zeme atstāta atmatā, šeit likti kūtsmēsli un salmi. Kā kartupelis nonācis Braunu ģimenes dārzā - tas nav skaidrs. Pāris gan pieļauj, ka, iespējams, tas tur ir audzis jau vairākus gadus. "Tā ir mistika. Tas ir viens no patīkamākajiem dabas pārsteigumiem," tā Kolins.

Vaicāts par to, ko viņi plāno darīt ar Dagu, Kolins medijiem atklāja, ka no tā uztaisītu kartupeļu degvīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!