Foto: Publicitātes foto

Rudens ir laiks, kad atskatīties uz padarīto dārzā un arī domāt par to, ko nākamgad uzlabot vai izveidot. Virkni ideju sava dārza labiekārtošanai var smelties arī no Baltinavas novada skaistāko īpašumu saimniekiem, kuri šovasar piedalījās konkursā "Sakoptākā sēta 2019".

Skaidrs ir viens – radošumam dārzā nav robežu! Kamēr vieni veido dažādu formu puķu dobes un augu krāsu salikumus, citi atkal piedomā pie dārza dekoriem, kuri tiek novietoti starp ziedošajām augu dobēm vai arī mauriņā.

Šajā rakstā vari apskatīt Baltinavas novada skaistākās mājas un sakoptākos daiļdārzus, kas šogad piedalījās konkursā "Sakoptākā sēta". Savukārt šeit vari aplūkot sakoptākās sētas un skaistākos dārzus no 15 Latvijas novadiem.

Lūk, idejas, kuras vari aizņemties arī savā dārzā:

Veciem kokiem vari piešķirt arī otro elpu! Tos var izmantot kā puķu statīvus. Īpaši skaisti izskatīties nokarenie augi, piemēram, petūnijas, nokarenās pelargonijas un citi.

Foto: Publicitātes foto

Vecie koka riteņi var būt lielisks sienas akcents. Tos var arī pārkrāsot, lai laikapstākļu "zobs" tos tik ātri nesabeigtu. Vai zināji, ka riteņi izskatīsies labi ne tikai kā dārza akcents, bet arī iekštelpās? Šajā rakstā vari aplūkot 10 idejas, kā interjerā izmantot vecus riteņus.

Foto: Publicitātes foto

Visai neparastu dārza akcentu var izgatavot arī no vecajām riepām, tādējādi tām piešķirot otro dzīvi. Kā redzams attēlā zemāk – vecās riepas ir pārtapušas par dzērvēm, krokodilu un pat pūķi. Šeit vari aplūkot vēl citas neparastas idejas puķu dobju izveidei no vecām riepām.

Foto: Publicitātes foto

Košs saplākšņa lietussargs būs kā īsta dārza "odziņa". Turklāt šo lietussargu vējš tik viegli nevarēs aizpūst prom. Zem lietussarga var paslēpt arī kādu puķu podu vai citu dārza dekoru.

Foto: Publicitātes foto

Dārza ainavu viennozīmīgi papildina arī dīķi. Vai neliels, dekoratīvs baseiniņš, kuram apkārt var sastādīt dažādus augus. Skaists akcents būs dekoratīvs tiltiņš vai miniatūras dzirnavas. Kā izveidot dārzā mini dīķi bez lieliem ieguldījumiem, lūko šeit.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!