Foto: DELFI

Janvārī varam atskatīties uz darbiem, kurus paveicām pērn, un tāpēc "Tavs Dārzs" ir sarūpējis atskatu par dārziem, kuros ciemojāmies pērn. Šoreiz sarakstā esam iekļāvuši tos dārzus, kas mūsu lasītājiem raisīja vislielāko interesi.

Iespējams, ka šie dārzu stāsti kļūs par lielisku iedvesmas lādiņu, lai veiktu kādas pārvērtības savā dārzā, bet tikpat labi šie stāsti var mudināt kādu no jums, lasītāji, izveidot savu dārziņu. Šie dārzi ir bijuši lasītāju "Top 5" pērn, turklāt varam atklāt, ka lasītāju topa virsotnē ir skaistais dārzs Smiltenē, kurā dārzs iedzīvināts arī uz mājas fasādes. Māja, kurā šobrīd dzīvo Unas un Arņa Eglīšu ģimene, ceļu uz šī brīža izskatu uzsāka pirms 20 gadiem – laikā, kad īpašums tika saņemts mantojumā no Unas vecvecākiem. Neskatoties uz vectēva dzīves laikā gūtajām veselības problēmām, šo ēku 60 gadu vecumā viņš uzcēlis pats savām rokām. Šajā rakstā vari lasīt plašāk par Eglīšu ģimenes dārzu.

Lasītāju iecienītākie dārzi ir dažādos Latvijas nostūros – Smiltenē, Ogrē, Lojā, Platonē un Tukumā. Šajos rakstos dārzu saimnieki stāsta par to, kā izveidojuši savu dārzu, kas tajā aug, kā arī – viņi atklāj savas kļūdas dārza iekārtošanā. Tāpat saimnieki ieskicē savas nākotnes ieceres vai nepiepildītos sapņus. Katrā rakstā var aplūkot arī skaistu galeriju, kurā iemūžināti stādījumi.

Zemāk vari virtuāli paviesoties katrā no šiem dārziem un, iespējams, aizņemties kādu ideju arī savam dārzam! Ja arī tu zini kādu ainavisku dārzu vai apņēmīgu audzētāju – pastāsti par to arī mums! Raksti ziņu mums e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!