Foto: DELFI

Ilzes un Jāņa Gaiļu ģimenes skaistajam īpašumam Tukumā pēc nepilniem trim gadiem apritēs 50. Dārzs ir viņu izlolots un izsapņots, audzis līdzi pašiem. Tas, gluži tāpat kā Rīga, nekad nebūs gatavs, jo saimniekiem visu laiku gribas kaut ko pamainīt vai papildināt dārzu ar jauniem augiem.

Pie Gaiļu ģimenes Tukumā ciemojāmies pērn 17. septembra pašā rīta agrumā – dienā, kad spēcīgās vēja brāzmas Jūrmalā izjauca Eiropas čempionātu pludmales volejbolā. Dārzā jau valda rudenīgas noskaņas, un ir mazliet drēgns. Vējā līgojas puķu galvas un saimnieku iekarinātie puķu podi, zaļais mauriņš ir tik slapjš, ka bez gumijas zābakiem neiztikt, bet vienu brīdi tā sāk līt, ka mums pajumte jāmeklē iekštelpās.

Ilze kopā ar vīru savās mājās dzīvo jau 47 gadus. "Kad bērni bija mazāki, šeit bija viens liels zemeņu lauks, tad nebija tāda zāliena kā tagad. Audzējām dārzeņus, zemenes, iestādījām augļu kokus. Mums bija liela un apkurināma siltumnīca, maijā pat ar tomātiem tirgojāmies. Vienu brīdi audzējām arī rozes. Mums dārzs bija pilns ar ābelēm, tagad palikusi viena, 'Trebū', un arī ļoti ražīgs persiks 'Maira', persiks 'Viktors' gan mums iznīka, viņam kaut kas nepatika," stāsta Ilze. "Dārzu mēs sākām veidot lēnā garā. Protams, te daudz ko vajadzētu pamainīt, bet man jau ir 74, vīram – 80, mūsu laiks ir aizgājis. Tā kā te ir, tā droši vien arī paliks."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!