Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Marts ir jau pusē, kas nozīmē, ka drīz par pavasari liecinās ne tikai putnu čivināšana, bet arī ziedošā apkārtne. Taču arī tagad ikkatrs no mums var sajust kripatiņu pavasara ziedoņa, dodoties uz kādu no saimniecībām, kur pavasara puķes plaukst siltumnīcās.

Kamēr pagalmos lēnu garu mostas sniegpulkstenītes un krokusiņi, dažās Latvijas saimniecībās vērojams jau īstens pavasaris, jo siltumnīcās zied viss pavasara puķu sortiments – sākot no pavasara iemīļotākajām puķēm tulpēm un narcisēm, beidzot ar skaistām acāliju ziedu gubām,

Īstenu skaistumu var baudīt arī pilsētu parkos. Līdzko sniegs nokusis un pavasara saule iesildījusi gaisu, Rīgā katru gadu ar savu krāšņumu pārsteidz saulainie krokusu ziedi un neatvairāmie sakuru ziedi Uzvaras parkā, taču zilu paklāju ar zilsniedzītēm katru pavasari iespējams vērot Lielajos kapos.

Kad vasara jau ir aiz stūra, sākas tulpju un narcišu uznāciens. Grandiozu ziedēšanu iespējams vērot Daugmalē, kur tulpju un narcišu lauki krāšņuma un dažādības ziņā daudz neatpaliek no vērienīgajām plantācijām Nīderlandē.

Pavasarī mostas arī koki un krūmi, savus ziedus raisot pat vēl pirms lapu plaukšanas. "Eglāju" saimniecībā katrs pavasaris tiek aizvadīts, baudot krāšņo ābeļdārza ziedēšanu, kas plešas 10 hektāru platībā.

Turpinājumā vietas, kur pavasara ziedoni dažādu augu izpildījumā vari lūkot sākot no marta līdz pat maija noslēgumam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!