Foto: Privātais arhīvs
Līga Garkuša ir latviete. Reiz ieguvusi interjera dizaineres izglītību, izstrādājot diplomdarbu, kura galvenā tēma bija koka mēbeles, viņa tomēr uz laiku izvēlējusies citu ceļu – strādāt starptautiskā biznesa apmācību uzņēmumā. Un, apmācot kādu kompāniju Kijivā pirms 16 gadiem, viņa iepazinusies arī ar savu vīru – ukraini Viktoru. Kopš tā laika Līgai ir divas zemes, par kurām stāvēt un krist, tomēr viņa atzīst – savu dzīvi un nākotni redz Ukrainā. Pašlaik ģimene kara dēļ apmetusies pie Līgas mammas Latvijā un nezina, kad varēs doties atpakaļ uz savām īstajām mājām. Taču mēdz sacīt, ka katrā nelaimē ir arī kripatiņa laimes: pavadītais laiks Latvijā Līgu un Viktoru aizvedis līdz tam, kas sirdī jau ilgi stipri pulsēja, – viņi izveidojuši savu mēbeļu ražošanas uzņēmumu.

Līga Garkuša ir latviete, interjera dizainere. Izstrādājot diplomdarbu, kura galvenā tēma bija koka mēbeles, viņa uz laiku izvēlējusies citu ceļu – strādāt starptautiskā biznesa apmācību uzņēmumā. Un, apmācot kādu kompāniju Kijivā pirms 16 gadiem, viņa iepazinusies ar savu nākamo vīru – ukraini Viktoru. Kopš tā laika Līgai ir divas zemes, par kurām stāvēt un krist, tomēr viņa atzīst – savu dzīvi un nākotni redz Ukrainā. 

Vairāk nekā mēnesi pēc Krievijas iebrukuma ģimene centās turpināt savu dzīvi Ļvivā, Ukrainas rietumdaļā. "Tur nosacīti bija mierīgāk, taču sapratām – ja tas ievilksies, mūsu četri bērni nevarēs normāli mācīties. Un man tas ir svarīgi, jo viņi ir mazi – vecumā no septiņiem līdz 14 gadiem. Cerējām gan, ka prom būsim tikai dažus mēnešus, bet viss ir ievilcies," pastāsta Līga.

Pašlaik ģimene kara dēļ apmetusies pie Līgas mammas Latvijā un nezina, kad varēs doties atpakaļ uz savām īstajām mājām. Taču mēdz sacīt, ka katrā nelaimē ir arī kripatiņa laimes: pavadītais laiks Latvijā Līgu un Viktoru aizvedis līdz tam, kas sirdī jau ilgi stipri pulsēja, – viņi izveidojuši savu mēbeļu ražošanas uzņēmumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!