Foto: Shutterstock

Vai esi kādreiz dzirdējis frāzi – interjers izskatās gluži vai tavā gaumē? Izrādās katrai mūsu gaumes šķautnei ir kāda nozīme un pēc tā, kādu esam izveidojuši vannasistabu, var raksturot personību. Portāli elledecor.com un sarasotamagazine.com izveidojuši interesantus apkopojumus par to, ko vannasistabas iekārtojums pastāsta priekšā par mums pašiem.

Izrādās citu telpu interjera izveide, iespējams, tik ļoti neizpauž personības raksturojumu, jo telpas ir lielākas un tajās ne vienmēr varam atļauties realizēt to, ko patiesi vēlētos. Tā kā vannas istabas ir mazākas, tad šeit varam izpausties vairāk, līdz ar to arī iekārtojums daudz vairāk atspoguļo mūsu personību. Par to, vai raksturojums atbilst patiesībai, varam spriest katrs pats pēc saviem novērojumiem.

Smilšu krāsas konservatīvisms

Nenoliegsim, ka smilšu krāsas un bēšie toņi ir vispopulārākā izvēle dažādu telpu iekārtojumā, taču arī vannas istabas izveidē tas liecina par konservatīvismu un nevēlēšanos izcelties sabiedrībā. Šāda krāsa cilvēkam rada drošības sajūtu, jo tā nekad nepieviļ un vienmēr izskatās labi, tāpēc to nereti izvēlās par sevi nepārliecināti, klusi, mierīgi cilvēki, bet toņi simbolizē arī eleganci un tīrību, jo gaišums pieprasa biežāku kārtības uzturēšanu.

Marmora greznība

Pilnīgi pretēju raksturojumu skaidro marmora un akmens masas materiālu izvēle vannas istabas izveidē. Protams, šādi materiāli ir arī krietni dārgāki, taču tos izvēlas tie, kam svarīgi atspoguļot savu bagātību, īpaši tad, ja no tā izveidota grīda, izlietne un virsma. Nelielos daudzumos tas liecina par klasiska stila novērtēšanu, taču lielākos laukumos tas liecina par dižošanos.

Antikvariātu ieviešana

Lai arī vairums uzskatīs, ka tā ir garlaicības pazīme, patiesībā antikvariātu lietu izvēli neveic lielākā daļa, bet gan mazākums, un tieši tāpēc šie cilvēki ar to lepojas. Skaistu lietu atrašana, vecā atjaunošana un ieviešana jaunā gaismā liecina par cilvēka spēju kaut ko pierādīt apkārtējiem. Tiek uzskatīts, ka tas var raksturot arī iedomīgus cilvēkus, taču tas, šķiet, būtu pārāk augstprātīgi teikts.

Griestu noslēpums

Lielākajā daļā vannas istabu griesti nav kā īpaši izcelti, bet radošas personības noteikti neaizmirsīs par griestiem un atradīs kādu neparastu risinājumu arī augšup ejošam skatienam. Ja griesti ir kā īpaši izveidoti ar krāsojumu, tapetēm vai kādu greznu dekoru, tas liecina par vēlmi paust savu radošumu un mākslinieciskumu, taču tā kā griestus ne visi vienmēr pamana, tad cilvēks to labprāt patur arī pie sevis, jo pats svarīgākais ir dziļi sirdī just radošuma piepildījumu, ne uzmācīgi izrādīt to citiem.

Vannas atklājumi

Neatkarīgi no tā, cik bieži vannas priekšrocības tiek izmantotas, tās novietojums var raksturot cilvēku. Piemēram, atklāta tipa vannu istabas vidū izvēlas drosmīgi un pašpārliecināti cilvēki, savukārt stūra vannas izvēlas kautrīgi un, iespējams, par sevi nepārliecināti cilvēki.

Dušas aizkaru raksturojums

Ja vanna tiek izmantota arī kā duša, tad tai un dažām dušas kabīnēm noteikti būs speciālie dušas aizkari. Izrādās tie ļoti daudz spēj raksturot personību. Strīpains audums raksturo klasiska stila piekritējus un emocionāli jūtīgus cilvēkus, balts aizkars liecina par to, ka cilvēks vēlas sākt un beigt dienu mierīgi un klusi, bieži sastopami jūras motīvi liecina par nepiepildītiem sapņiem, bet vienkrāsainība, iespējams, liecina par nevēlēšanos dalīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!