Foto: Shutterstock
Lielāks un mazāks katliņš, viena panna, otra panna. Tik daudz šo nepieciešamo ēst gatavošanas piederumu, ka vienu brīdi pat var sākties panika par to, kā lai šos krājumus uzglabā, it īpaši tad, ja virtuve ir neliela.

Ne vienmēr vienā plauktā var ietilpināt visu šo bagātību, tāpēc nākas izdomāt kādu alternatīvu, kas ļauj pēc iespējas mazāk aizņemt vietas un uzglabāt visu nepieciešamo. Pannām un dažādu izmēru vākiem var noderēt ideja par izvelkamu plauktu ar režģi, kurā izkārtoti šie rīki. Statīvam ir jābūt stabilam un stingram, lai izliktie piederumi nesagāztos. 

Ja ir vieta atvilktnēs, tad tajās var izveidot norobežotājus jeb līstes, kas neļaus traukiem sagāziet vienam otram virsū un saskrāpēties.

Atvilktne ar izvelkamu paplātes veida virsmu, kur izkārtot pannu un katlu vākus, ir noderīgs risinājums, kas neaizņems daudz vietas un ļaus ieviest kārtību šajās bagātībās.

Šim nolūkam ražotāji ir speciāli izveidojuši atvilktņu sistēmas, kas ļauj izvietot pannas vienu pie otras, nesaskaroties tām, kas ir svarīgi kvalitātes saglabāšanai.

Protams, var jau tikt uzglabāti visi šie vērtīgie piederumi arī vienā atvilktnē, tikai tādā gadījumā tai ir jābūt gana dziļai un platai, lai vienviet viss varētu kārtīgi izkārtots.

Vēl kāds ne mazāk oriģināls veids, kas attiecīgos interjeros var arī labi izskatīties, ir iekarināt šos piederumus. Pie sienas piestiprināts stiprinājums, kas ļauj iekarināt pannas un katlus, ietaupīs vietu mēbeļu plauktos un arī izskatīsies interesanti, tikai šādā gadījumā iekarināmajiem objektiem vienmēr jābūt tīriem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!