Foto: delfi.ee/ Maakodu; Tiit Koha
Arvo un Kjulli Habjarvu izlolotā vasaras mājvieta tik nevainojami saplūst ar apkārtējo vidi, ka pirmajā acu uzmetienā pat nav pamanāma. Ģimenē ciena lietu otrreizējo izmantošanu, kā arī tiek izmantots itin viss, ko dāvā daba, – vai tie būtu krituši koki, izliekti zari vai sakaltušas saknes.

Sēžot Arvo un Kjulli vasaras virtuvē, ir sajūta, ka atrodies nevis Igaunijā, bet kaut kur Bali. "To saka daudzi, kas te viesojušies," piekrīt saimniece.

Habjarvu ģimenes vasaras māja atrodas neparastā vietā – augstā Helmes upes senās ielejas krastā Valgas apriņķī. Tā kā apkaime ir aizsargājams dabas rezervāts, tai piemīt ne tikai savs unikāls šarms, bet arī ir savi ierobežojumi un noteikumi. Ieejot dārzā, jau pēc dažiem soļiem cauri kokiem paveras skats uz upi. Varenās ielejas nogāzēs aug mūžseni koki. Papildu efektu rada putnu dziesmas un slāpētā upes šalkoņa.

Pēc tam, kad iepriekšējie saimnieki pārcēlās, te apmetās Habjarvu ģimene, kas ciena un godā dabu. Viņu vasaras ikdiena te, dabas ielokā, ir teju nemanāma, patīkami pārsteigumi nāk ik uz soļa. Svaigi uzbūvētā vasaras virtuve pie ērkšķu plūmēm veidota tā, it kā koki būtu daļa no būves. Zem jumta stiepjas liels zars, kas nodrošina paēni. Gar sienām un pa stabiem vijas vīnogulāji un mežvīteņi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!