Foto: Courtesy of Douglas Elliman
Kravas konteiners vai vecs busiņš – par mājokli, izvēloties pareizos risinājumus un nebaidoties no izaicinājumiem, var pārvērst teju jebko. Taču vai kādreiz esi iztēlojies, kā būtu dzīvot kādreizējā baznīcā?

Kā norāda portāls "TopTenRealEstateDeals.com", baznīca celta 1852. gadā, un pēc kāda pāra iniciatīvas atjaunota 2007. gadā – 155 gadus pēc uzcelšanas. Rekonstrukcijas darbus uzņēmās arhitektūras firma "Grey Organschi", kas vēsturisko ēku, kurā kādreiz atradās baptistu draudze, pārvērta mūsdienīgā, modernā ģimenes mājvietā. Pašlaik dzīvojamā māja, kas no ārpuses aizvien izskatās kā baznīca, tiek pārdota par 1,7 miljoniem eiro.

Jaunanglijā Amerikas Savienotajās Valstīs baznīcas ierasti tiek celtas ar smailiem torņiem, savukārt fasādes krāsa ir balta, radot īpaši gleznainu skatu. No ārpuses ēka nes savu vēsturisko stāstu – restaurētās baltās baznīcas kolonnas mijas ar jaunajām ciedra koka ārduvīm, kuras īpašnieki veidojuši pēc kāda japāņu suši bāra durvju parauga.

Foto: Courtesy of Douglas Elliman

Savukārt ieejot ēkā, ir grūti iedomāties, ka reiz tajā notikuši dievkalpojumi. Baltā sienas izceļ teju sešus metrus augstos griestus, bet saules gaismu dienas garumā ļauj izbaudīt divi masīvi, aptuveni piecus metrus augsti logi, vēsta portāls "Suggest".

Viens no pirmajiem dizaina priekšmetiem, pie kā aizķeras skatiens, pavisam noteikti ir krāšņā lustra, kas ir roku darinājums no itāļu uzņēmuma "Murano" kolekcijas. Līdzīga šāda veida lustra izmaksā aptuveni 8,500 eiro.

No dzīvojamās zonas, kurā ierīkots moderns melns kamīns, redzama virtuves zona, bet virs tās – bēniņi. Jā, arī otrais stāvs atjaunošanas procesā piedzīvoja ievērojamas pārvērtības. Lai radītu privātuma sajūtu, no bērza koka plāksnēm izveidota siena ar noapaļotām malām.

Ja dažkārt interjera dizainos vairāk tiek domāts par estētisko pusi, nevis funkcionalitāti, tad šajā mājoklī ievēroti abi – virtuves iekārta, virtuves sala un sadzīves tehnika izvietota tā, lai zonā būtu ērti un efektīvi gan pārvietoties, gan gatavot ēst.

Foto: Courtesy of Douglas Elliman

Nav aizmirsts arī par citām ērtībām. Otrajā stāvā ierīkota arī vannasistaba, kurā ierīkota gan dušas kabīne, gan vanna, gan tualete. Lai arī telpa ir šaura, tās platība izmantota pēc iespējas efektīvāk. Krāsu spēli veido grīdas segums, kas kontrastē ar kastaņkrāsas sienām.

Mansardā izveidota arī guļamistaba, kurā atstātas atklātas griestu sijas, koka sienu apdare, bet no gultas paveras skats pa plašo logu uz pagalmu, ko ieskauj vareni koki. Īpaši skaists skats paveras rudeņos, kad koku lapas krāsojas ugunīgi sarkanos, dzeltenos un oranžos toņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!