Foto: Shutterstock
Pavasaris nav iedomājams bez sniegpulkstenītēm, jo tās savus ziedus raisa krietni ātrāk par citiem augiem dārzā. Tieši tāpēc apkopojām noderīgu padomu izlasi tieši par šiem skaistajiem augiem, kurā varēsi uzzināt dažādus praktiskus ieteikumus gan par to audzēšanu un pārstādīšanu, gan likšanu vāzēs un kompozīcijās.

Trauslās, graciozās un sala izturīgās sniegpulkstenītes ir teju katrā mājā, un tās ar savu ziedēšanu priecē pat tad, ja dārzs vēl ir klāts ar sniega segu. Turklāt mazās pavasara sīpolpuķes zied ne tikai mazdārziņos, bet arī kapsētās un parkos.

Raksta turpinājumā apkopojām jau iepriekš rakstīto par sniegpulkstenītēm. Savos padomos savulaik portālam "Tavs Dārzs" dalījās ne tikai pieredzes bagātā zemnieku saimniecības "Jaunrūjas" saimniece Guna Rukšāne, bet arī Dārzu mākslas uzņēmuma ''Galantus'' speciālisti. Tāpat varēsi pasmelties skaistas idejas sniegpulkstenīšu pasniegšanai, lai tās priecē ne tikai dārzā, bet arī iekštelpās.

Ja tev ir kāds specifisks jautājums par sniegpulkstenītēm, tad droši raksti to mums e-pastā: maja@delfi.lv . Kopā ar speciālistiem mēģināsim rast atbildes!

Pavasara vēstneses sniegpulkstenītes – kā tās pārstādīt

Foto: Galantus publicitātes foto


Viens no pavasara priekiem viennozīmīgi ir sniegpulkstenītes, kas spraucas starp sniega kārtu vai satrūdējušajām lapām. Ja prātuļo par to, kā tās pareizi pārstādīt, lai pavasarīgo daili varētu vērot dārza pārredzamākā vietā, tad ņem vērā šos padomus, ko sniedz Dārzu mākslas uzņēmums ''Galantus''.

Lasīt vairāk

Sniegpulkstenīšu sīpols par simtiem eiro? Guna Rukšāne stāsta par pavasara vēstnešu audzēšanu

Foto: Guna Rukšāne


Jau pavisam drīz dārzos sprauksies vienas no pirmajām pavasara vēstnesēm – sniegpulkstenītes. Viedoklī par to audzēšanu un popularitāti dalās pieredzes bagātā zemnieku saimniecības "Jaunrūjas" saimniece Guna Rukšāne, kurai jau pēc aptuveni diviem mēnešiem iznāks jaunā grāmata "Dārza spēks".

Lasīt vairāk

Feinas idejas kompozīcijām ar pavasara vēstnesēm sniegpulkstenītēm

Foto: Shutterstock


Ziemai atkāpjoties, pirmās dvesmas par pavasari vieš sniegpulkstenītes, kas pat par spīti sniegam spraucas tam cauri un liek domāt par tuvojošos pavasari. Taču balto ziedu zvanus var ne vien baudīt, esot ārā, bet iestādīt puķupodos, ziedkātus ielikt vāzē un rotāt tādējādi arī iekštelpas. Te būs lērums ideju, kā pavasari ienest mājoklī.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!