Foto: Shutterstock
Hostas tik tiešām ir unikāls augs ar to, ka savu krāšņumu atrādīs vien tad, ja būs pietiekami izjutušas ēnu. Turklāt ar katru gadu hostas tikai pieņemsies savā dailē, jo ir ilgmūžīgas puķes ar tieksmi katru gadu kļūt par arvien skaistākām dārza rotām, un tās labi augs vienā vietā pat bez pārstādīšanas.

Vai zināji, ka dažas hostas var sasniegt pat aptuveni pusotru metru augstumu? Bet, ja ieskaita arī ziedkātu garumu – pat vēl augstākas! Šīm skaistulēm dārzā jāatvēl prāvāks zemes pleķītis, toties tās dobi piepildīs ar savu majestātiskumu visā tās krāšņumā. Populārākās "milzu" hostu šķirnes ir 'Sum and Substance', 'Frances Williams', 'Blue Angel', 'Brother Stefan'.

Foto: Shutterstock
Hosta 'Frances Williams'

Mazo dārzu īpašnieki var nebēdāties, jo ir gana daudz miniatūro hostu šķirņu, kurām vietu iespējams atrast jebkurā dārzā, norāda portāls "The Spruce". Galvenais priekšnosacījums – novietot tās pirmajā stādu rindā, lai citi augi tās neaizēnotu. Pāris populārākās zemo hostu šķirnes: 'Blue Mouse Ears', 'Sun Mouse', 'Stiletto', 'Little Caesar'.
Foto: Shutterstock
Hosta 'Blue Mouse Ears'

Hostas ne vien pārsteidz ar savu augstuma diapazonu, bet arī lapotnes krāsu plašo amplitūdu. Hostu lapas krāsojas visdažādākajos zaļajos toņos, arī zilganzaļā, dzeltenīgā un pat baltā krāsā, piemēram, hosta 'White Feather'. Dažām hostu šķirnēm, piemēram, 'Lipstick blonde' ir sarkani kāti. Ievērības cienīgi ir arī hostu ziedi. Piemēram, hostai 'Aphrodite' tie ir balti, pildīti un smaržīgi.
Foto: Shutterstock
Hosta 'White Feather'

Daudz šķirnes rotājas divos toņos, piemēram, gaiši zaļas lapas ar tumši zaļām lapu malām, baltas lapas ar tumši zaļām lapām un otrādi. Hostu krāsojumu var ietekmēt arī saule – daži tumši zaļie un zilganie toņi vislabāk iekrāsojas daļējā vai pilnā noēnojumā, savukārt pārāk saulainā vietā var izbalēt. Pāris krāšņas divkrāsainas hostu šķirnes: 'Frances Williams', 'Wide Brim', 'Autumn Frost', 'Liberty', 'Patriot'.
Foto: Shutterstock
Hosta 'Patriot'

Hostu lapas ir ne vien toņiem bagātas, bet arī daudz dažādās formās. Tās var būt sirds formas, lancetveida, noapaļotas un tā tālāk. Piemēram, hostai 'Prairie Sky' ir sirds formas lapas. Tā labi saskan ar paparžu lapu formu un faktūru. Viļņotas lapu malas ir hostai 'Wiggles and Squiggles' un 'Neptune'. Tikpat dažāda ir auga lapu tekstūra. Kamēr dažām šķirnēm lapas ir gludas un spīdīgas, citām – matētas un pat rievotas. Iespēju ir gana daudz – nebaidies eksperimentēt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!