Foto: Shutterstock
Vasaras ballītes nav iedomājamas arī bez nelūgtiem viesiem – sākot ar odiem un dunduriem, beidzot lapsenēm, kas tā vien kāro ielīst dzērienu traukos. Kā atbaidīt odus, lapsenes, dundurus un citus lidoņus? Par to raksta turpinājumā.

Portāls "Houzz", uzskaitījis veidus, kā mazināt lidoņus dārzā. Lūk, daži no ieteikumiem!

Novāc ūdens traukus, lejkannas utt. Odu mātītes olas dēj uz ūdens vai tiešā ūdeņu tuvumā, tāpēc dārzā iztukšo traukus, kuros stāv ūdens! Izlej ūdeni no lejkannām, mucām un citiem traukiem.

Uzpasē ūdens elementus, tajā skaitā arī strūklakas un dekoratīvos baseinus. Tiem, kā raksta portāls, regulāri jāmaina ūdens. Vai arī – jāpadomā par recirkulācijas sūkņa iegādi, lai ūdens nesastāvētos. Kāpēc tā? Kā skaidro portāls, šādi jūs dārzā varēsiet uzpasēt odu dzīves ciklu. Kāpuri vienkārši nesasniegs briedumu.

Norobežo svinību vietu! Lapeni var iestiklot, bet, ja tas šķiet visai dārgs prieks, tad var padomāt par dekoratīviem aizkariem vai speciālajiem tīkliem, kas pasargās pret dažādiem lidoņiem.

Uzstādi ventilatorus. Šis ir vēl viens ieteikums, kā cīnīties ar odiem, mušām, lapsenēm un citiem lidoņiem. Kā raksta portāls, tiem nepatiks vēja plūsma, turklāt odi vai augļu mušiņas nav brašas lidotājas – tām būs grūti mēroties spēkiem ar vēja plūsmu. Ventilatoru uzstādīšana palīdzēs ne tikai cīnīties ar lidoņiem, bet arī dos patīkamu veldzi.

Izvairies no ēnainām vietām dārzā. Portāls novērojis, ka odi, sarosās ēnainās vietās. Šis ir viens no iemesliem, kāpēc svinību vietu tomēr labāk pārcelt uz saulaināku dārza stūrīti.

Iegādājies brīnumlīdzekļus. Ja ar iepriekš minētajiem ieteikumiem nav līdzēts, tad parūpējies par B plānu. Iegādājies veikalā pūšamos aerosolus, īpašās pretodu sveces vai aproces. Vismaz tie kādu brīdi palīdzēs atvairīt lidoņus.

Ja arī tev ir lielisks un efektīvs paņēmiens, kuru izmanto, lai cīnītos ar lidoņiem – pastāsti par to mums e-pastā: maja@delfi.lv vai arī komentāros!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!