Foto: Shutterstock
Plānot dārzu nekad nav par vēlu. Jaunu krāšņo ziedu un krūmu šķirņu meklēšanai var nodoties kā drēgnajos ziemas vakaros, tā arī tagad, kad apkārt viss zied un zaļo, jo, iespējams, tieši pašlaik saproti, kurās zonās tavā dārzā kaut kā trūkst.

Ja paša iekoptais košumdārzs vēl ir tikai sapņu līmenī, protams, var ķerties pie lāpstas un rakt dobes kur vien pagadās, taču prātīgāk būs, ja sākumā gluži kā īsts detektīvs izpētīsi situāciju savā dārzā. Vērtīgus padomos par to, ko ņemt vērā, ja vēlies ierīkot dārzu no nulles, šajā rakstā sniedz Mariana Smona, Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzēja.

Savukārt priekšdārza labiekārtošanas laikā ir svarīgi domāt arī par to, cik saskanīgs izvēlētais augu klāsts būs ar mājas fasādi. Par ko vērts padomāt, kādus augus izvēlēties, bet kurus – noteikti neizvēlēties, uzzināsi "Delfi" rakstā "Priekšdārzs – mājas vizītkarte. Augu ieteikumi un praktiski padomi".

Savukārt rakstos turpinājumā vari aplūkot dārzkopju ieteiktās puķu un krūmu šķirnes, un, iespējams, atradīsi ilgi meklēto augu savam dārzam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!