Foto: Shutterstock
Viss vecais mūsdienās atkal nāk modē. Nu sasitam plaukstas par bēniņos atrasto vecmāmiņas noputējušo kumodi, kas reiz šķitusi nevajadzīga, ejam pērļu medībās uz lietoto mēbeļu bodītēm un krāmu tirdziņiem, lai atrastu kādu retro skapi vai radioaparātu, kā arī saglabājam vecās, jau gadu desmitiem nokalpojušās koka durvis. Cits stāsts ir par vecajiem radiatoriem. Pirmā satikšanās ar tiem visai reti vainagojas mirdzošos acu skatienos, kas vēstītu – tieši tie mājoklim piešķirs raksturu un šarmu.

Radiatori telpā aizņem vietu, ir pamanāmi, turklāt jau labu laiku nokalpojušo radiatoru dizains nav tas pats glītākais, kas rezultējas ar dziļu vēlmi pēc iespējas ātrāk no tiem atbrīvoties. Taču jaunu radiatoru iegāde un uzstādīšana nav lēts prieks, tādēļ, ja vēlies mājokli uzlabot budžeta variantā, vērts apdomāt veidus, kā radiatorus maksimāli noslēpt vai tieši otrādi – izcelt kā vienu no mitekļa galvenajām interjera dizaina detaļām.

Pats svarīgākais darbs, bez kura nav iespējami turpmākie soļi radiatora dizaina uzlabošanā, ir iekārtas specifikācijas iepazīšana. Lai arī lielākoties visi radiatoru veidi (čuguna, tērauda, bimetāla un alumīnija) darbojas līdzīgi, tiem var būt dažas nozīmīgas atšķirības apkopē vai darbībā, tādēļ vispirms vēlams konsultēties ar santehniķi vai radiatoru ražotāju, kas dos ieskatu par to, ar kādiem risinājumiem visdrošāk uzlabot radiatoru estētisko izskatu.

Turpinājumā daži ideju aizmetņi tam, kā vecos radiatorus iekļaut interjerā, pēc tam to nenožēlojot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!