Foto: Shutterstock
Aiz loga paveras īstens ziemas pasakas skats ar apsnigušiem kokiem, sniegavīriem un pamatīgām kupenām. Kamēr vēl tikai domās vari klejot uz savu dārzu, kurā pagaidām rosīties iespējams vien ar sniega lāpstu, jābūt īpaši vērīgiem pret saviem istabas augiem, kuru kopšana vasarā un gada aukstākajos mēnešos ir atšķirīga.

Kā norādījusi Latvijas Universitātes Botāniskā dārza telpaugu kopšanas speciāliste Ingūna Gudrupa, ziemā istabas augiem ir grūti nodrošināt izcilus augšanas apstākļus, ņemot vērā, ka pašlaik ir visnotaļ maz saules gaismas. Tas, ko var darīt, ir nodrošināt papildu apgaismojumu, kura ietekmē augs noteikti būs nedaudz kuplāks. Tāpat nevajadzētu aizrauties ar istabas augu grozīšanu, kas ir pat ļoti nepieciešama vasarā, jo aukstajos ziemas mēnešos šādas pārmaiņas augam būs "šoks". Tā rezultātā tas nespēs turpināt vienmērīgi augt. Vēl citus interesantus faktus uzzini šeit.

Lai mājvietā justos omulīgāk un kaut uz brīdi aizmirstu, ka ārā pamatīgi sals kož degunā, pret zaļajiem "iemītniekiem" jābūt vērīgiem. Vai ziemā drīkst mēslot telpaugus? Kādu mēslojumu vislabāk konkrētiem augiem izvēlēties? Kas īpašs jāņem vērā laistīšanā? Atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem meklējamas zemāk apkopotajos rakstos. Tāpat kolekcijā atradīsi arī aprakstus par augiem, kuri īpaši izteiksmīgi izskatās tieši ziemas mēnešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!