Ja Rīgā vēl redzat izkārtus pasaules hokeja čempionāta karogus, nevajag satraukties. Visticamāk, pilsētas mērs Mārtiņš Staķis ir atvaļinājumā, bet ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs nevar sagaidīt Kanādas vēstnieka mājienu, kas, atbilstoši protokolam, viņam atraisītu rokas. Ja par karogiem – lielāku speciālistu mūsu valstī vienkārši nav. Kas attiecas uz pasākumu, ko sauc par pasaules čempionātu hokejā – tas notika, un arī Latvijas izlase tajā spēlēja. Rīgas čempionāts organizatoriski noritēja pēc plāna, sportiski – pēc apstākļiem, ko noteica visiem zināmais vīruss, bet pēc sajūtām – kā gaidāmie skolēnu e-dziesmu un deju svētki. Proti – nesaprotami, dīvaini, mulsinoši, bezjēdzīgi, alkatīgi. Bet – ar sapni par kaut kādu nākotni.

Ko mēs slaucījām? Modernā hokeja spēle nav nekāds kosmoss – tā kopumā ir diezgan vienkārša lieta, fiziski grūta, meistarību un atdevi prasoša, bet – tā padodas stiprākajiem. Latvija ir vienpadsmitā no stiprāko gala un nav neviens arguments, lai sevi stādītu augstāk. Tā kā bijām turnīra vecākā komanda, tad pilnīgi loģiski, ka divus vakarus pēc kārtas kājas nevarējām pavilkt kā to prasa treneris. Bet, ja tomēr piepūtām vaigus, tad nespēks uzreiz uzsita pa nagiem meistarībai, kas apkalpoja brāķi. Visu cieņu spēlētājiem – jo kopumā viņu sniegums bija vienmērīgs, konkurētspējīgs un saprotams, ja vien saprot, ka neko vairāk viņi no sevis izspiest nevarēja. Ja varētu, būtu iemetuši tos vienus vārtus vāciešiem. Bet – nevarēja. Tāpat kā nevarēja apspēlēt norvēģus, kas iepriekšējā olimpiādē izcīnīja astoto vietu, kamēr mēs šo forumu vērojām attālināti – pie dažādām šķidro kristālu formām un diagonālēm.

Vieni saka, ka pasaulē tagad jau visi mākot spēlēt hokeju. Maldi. Tādu hokeju, kas būtu atbilstošs spēles attīstības tendencēm, nopietni spēlē sešas valstis. Vēl divas trīs mēģina turēt līdzi un – vēl ir divas trīs, kas atdod visus spēkus un naudu, lai to mēģinātu izpildīt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!