Foto: AP/Scanpix/LETA

Ne viens vien NBA spēlētājs karjeras laikā kļuvis par "preci". Bezpersonisku vārdu un uzvārdu uz lapiņas, kam pie atsevišķiem nosacījumiem var pateikt, ka jau rīt tev būs jauns darba devējs. Rodions Kurucs – pat pēc milzīgo NBA klubu vadītāju aprēķinu mērogiem – ļoti lielas sakritības rezultātā nonācis vienā no komandām, kas plāno virs galvas šovasar celt čempionu trofeju. Tomēr vēl tagad aktuāls jautājums, vai Kurucs šiem centieniem piedurs pirkstu, noskatīsies tajos no rezervistu soliņa Milvoku "Bucks" treniņtērpā, vai vispār pazaudēs vietu līgā.

It kā līdz šim nepieredzētas situācijas regulāri tiek piesauktas arī ārpus sporta spēļu laukumiem. Attīstoties informatīvajai telpai un populārākai kļūstot sporta fantāzijas kustībai, tieši NBA īpaši uzsūc līdzjutēju uzmanību brīžos, kad pats basketbols teju paliek otrajā plānā – pirms jauno spēlētāju drafta, brīvo aģentu parakstīšanas dienās, kā arī pirms maiņas darījumu lieguma. Skaidrs, ka arī dažādiem unikāliem notikumiem līgumu slēgšanas saistībā ir skaidrojums. Jā, nav melots, ka Jūtas "Jazz" saspēles vadītājs Maiks Konlijs, 2016. gadā noslēdzot līgumu par 153 miljoniem ASV dolāru, uz brīdi bija pelnošākais spēlētājs līgas vēsturē, jo NBA augošie ieņēmumi ļāva viņam noslēgt kontraktu, kāds, piemēram, Maiklam Džordanam nebija pieejams algu griestu dēļ. Vismaz šobrīd pārskatāmā nākotnē ik pēc kāda laiciņa būs nākamie konliji.

Tāpēc daļēja skepse var būt nepieciešama arī izceļot darījumus, kuros iesaistīti Latvijas basketbolisti. Gadi ies, līgas noteikumi attīstīsies un jau pēc desmitgades daudz kas šķitīs ikdienišķs vai desmitreiz atkārtots. Tomēr vismaz 2021. gadā droši var teikt, ka atkal kādam Latvijas censonim NBA patrāpījusies mazāk vērtīgas kārts loma radošo NBA funkcionāru galda spēlē. Šajā gadījumā Rodions Kurucs apstākļu sakritības dēļ nonācis vienā no līgas galvenajām pretendentēm uz čempionu titulu – Milvoku "Bucks" vienībā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!