Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nu jau nedēļa kopš gatavošanos jaunajai KHL sezonai uzsācis Rīgas "Dinamo". Gagarina kausa izcīņā klubs nav piedalījies jau septiņas sezonas pēc kārtas un pērn pat uzstādīja līgas antirekordu izcīnīto punktu skaita ziņā, tāpēc nav pārsteigums, ka pavasarī komandas vadībā notika kārtējās izmaiņas: galvenā trenera amatā nozīmēts Sergejs Zubovs, bet komandas komplektēšana uzticēta Edgaram Buncim un Guntaram Pastem. Viņi salasījuši 13 leģionārus.

Viesspēlētāju īpatsvars komandas uzbūvē gadu gaitā pakāpeniski audzis, pērn skaitliski pārsniedza simtu (šo brīdi, izveidojot savdabīgu topu, atzīmējām arī MVP), un pagājušajā sezonā sasniedza kulmināciju – caur komandu, uzkavējoties ilgāku vai dažos gadījumos pavisam īsu brīdi, izgāja 22 leģionāri. Šogad balanss solās būt saprātīgāks, taču skaitlis tāpat nav mazs – līgumu ar "Dinamo" parakstījuši 13 ārzemnieki. Domājams, vairāk līdz sezonas sākumam nebūs.

Somi, zviedri, čehi, kanādieši, arī mums jau pazīstamie krievs un lietuvietis – nacionālais sastāvs ir gana plašs, taču mūsu pusē lielākoties tradicionāls. Vairākiem biogrāfijās rotājas NHL ieraksts, citi sev vārdu pratuši izveidot vadošajās Ziemeļvalstu līgās. Aprunājoties arī ar citu valstu hokeja apskatniekiem, kuru acu priekšā "Dinamo" jaunieguvumi aizvadījuši iepriekšējās sezonas, MVP izveidoja nelielu "Dinamo" leģionāru brigādes portretu – 13 spēlētāju, no kuru spēles kvalitātes lielā mērā būs atkarīgs – Rīgas komanda spēs izkārpīties no pagraba, vai tomēr būs nolemta astotajam tukšajam pavasarim pēc kārtas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!