Foto: AP/Scanpix/LETA

Jauna afgāņu meitene (attēlā pa labi) nošāvusi divus grupējuma "Taliban" kaujiniekus, kuri bija ielauzušies ēkā un nogalinājuši viņas vecākus, atsaucoties uz amatpersonām, ziņo ārvalstu mediji.

Incidents noticis 16. jūlijā ciemā centrālajā Gouras provincē. Valdība par šo kalnainajā apvidū notikušo gadījumu pirmo reizi informēja 20. jūlijā, raksta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

15 gadus vecā Kvamara Gula gulēja savā istabā, kad mājā ap vieniem naktī ielauzās bruņoti "Taliban" kaujinieki. "Viņi izvilka manu māti ārā un nošāva. Tad viņi izvilka ārā manu tēvu un arī viņu nošāva," Gula atklāj telefonsarunā ar RFE/RL.

Gulas ģimene kļuva par "Taliban" mērķi, jo viņas tēvs ir valdību atbalstošas cilts vecajais. Kaujinieki regulāri nogalina afgāņus, kurus uzskata par valdības vai drošības spēku atbalstītājiem un informatoriem.

Kamēr kaujinieki ārā nogalināja viņas vecākus, Gula paķēra mājās esošo Kalašņikova sistēmas triecienšauteni un atklāja uguni, kad talibi atkal nāca iekšā mājā. Rezultātā divi uzbrucēji nogalināti un vismaz viens ievainots.

Pārējos talibus padzinuši uz notikuma vietu atsteigušies valdību atbalstošie kaujinieki.

"Es esmu lepna, ka nogalināju "Taliban" kaujiniekus. Es nogalināju savu vecāku slepkavas. Es apkarošu "Taliban" līdz savai pēdējai asins lāsei," uzsver Gula. Viņa kopā ar savu 12 gadus veco brāli ir pārvietota drošībā uz rajona centru.

Gouras province ir viens no nabadzīgākajiem un nestabilākajiem reģioniem valstī. Provinces valdības vara nestiepjas daudz tālāk par provinciālo galvaspilsētu.

Gula aicina valdību labāk aizsargāt iedzīvotājus no "Taliban" uzbrukumiem.

Meitenes varonību valdības sanāksmē 21. jūlijā uzteica prezidents Ašrafs Gani. Gula tiek godināta arī sociālajos medijos, viņas foto ar triecienšauteni rokās ir kļuvis virāls.

Gouras provincē darbojas gan "Taliban", gan dažādu bijušo karakungu bruņotas grupas. Province atrodas svarīgā ieroču un opija tranzīta maršrutā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!