19 Polijas svētceļnieki pirmdien gāja bojā un 32 tika ievainoti, viņu autobusam apgāžoties pie tūristu vidū populārā Balatona ezera Ungārijas rietumos, paziņoja policija un ārkārtas situāciju dienesti.
"Visi cilvēki autobusā gāja bojā vai tika ievainoti," sacīja nacionālā ātrās palīdzības dienesta pārstāvis.

Polijas ziņu aģentūra PAP informēja, ka gājuši bojā 10 vīrieši, septiņas sievietes un divi bērni. Autobuss bija no Stočekas pilsētiņas, kas atrodas netālu no Ļubļinas, un brauca svētceļojumā uz jaunavas Marijas svētnīcu Medžugorjē Bosnijas dienvidaustrumos.

Šomoģas apgabala policija informēja, ka no 32 ievainotajiem viens bija kritiskā stāvoklī, 17 bija nopietni ievainoti un 14 bija guvuši vieglus ievainojumus. Ievainotos aizveda uz slimnīcām Marcali un Kesthejas pilsētās.

Katastrofa notika pie Balatonsentģerģas ciema aptuveni 120 kilometrus uz dienvidiem no Budapeštas. Autobuss iebrauca Budapeštas - Zagrebas šosejas un 68.autostrādes riņķveida krustojuma centrā, apgāzās un ieslīdēja ceļmalas grāvī, informēja vietējās policijas darbinieks.

Viņš piebilda, ka autobuss iebraucis krustojumā ar ātrumu 80 kilometri stundā. "Mēs nekonstatējām nekādas bremzēšanas pēdas. Šķiet, ka šoferis nebija sapratis, ka viņš iebrauc apkārtceļā," sacīja policijas darbinieks.

Katastrofa notika naktī neilgi pēc pulksten vieniem (diviem pēc Latvijas laika). Policija izmeklē tās cēloni, bet noliedza iespēju, ka šoferis, kurš ir starp bojā gājušajiem, būtu aizmidzis pie stūres. Pusstundu pirms katastrofas autobusa vadību bija pārņēmis jauns šoferis, kurš bija labi atpūties.

Riņķveida krustojums tika uzbūvēts nesen, lai uzlabotu satiksmes drošību vietā, kur bieži notika autokatastrofas. Policija paziņoja, ka pēc katastrofas šoseja būs bloķēta vairākas stundas.

Katastrofas vietu apmeklēja Ungārijas iekšlietu ministre Monika Lamperta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!