Vācijas policija otrdien bija spiesta izmantot ūdenslielgabalus kreiso spēku demonstrantu izklīdināšanai galvaspilsētas Berlīnes ielās, aktīvisti Austrālijā bija bloķējuši ieeju biržās, bet Londonas ielās 1.maijā izbrauca daudz velosipēdistu, paralizējot satiksmi.
Taivānā tūkstošiem bezdarbnieku un arodbiedrību aktīvistu devās gājienā pa Taibejas ielām, pieprasot darbu un valdības atkāpšanos.

Krievijā - Sibīrijā un Tālajos Austrumos - tūkstošiem demonstrantu pieprasīja palielināt algas un ierobežot cenu celšanos valstī.

Berlīnē policisti ar ūdenslielgabaliem centās izklīdināt demonstrantus, kas policistus apmētāja ar pudelēm un akmeņiem.

Vairāk nekā seši tūkstoši kreiso spēku aktīvistu un anarhistu Berlīnes austrumu rajonos - Fridrihšeinā un Prenclauerā - naktī sacēla barikādes un aizdedzināja tās.

Vācijas galvaspilsētā tika mobilizēts rekordskaits policistu - deviņi tūkstoši. Policijas pārstāvis informēja, ka vairāki policisti guvuši ievainojumus un arestēts daudz nemiernieku.

Pagājušajā gadā policistu un demonstrantu sadursmēs ievainojumus guva 226 policisti un tika arestēts 401 demonstrants.

Krievijas aģentūra "Interfax" un kompānija BBC informēja, ka 1.maija demonstrācijās Sibīrijā un Tālajos Austrumos piedalījās vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku.

Demonstranti Krievijā pieprasīja algu paaugstinājumu, labākus darba apstākļus, lielākas pensijas, valsts kontroli pār cenām un sociālā nodokļa atcelšanu.

Radio "Eho Moskvi" un BBC informēja, ka Krasnojarskā demonstranti izgāja ielās ar plakātiem "Mums vajadzīgs otrs Staļins" un "Nē - valdības antinacionālajai politikai".

Austrālijā 1.maija demonstranti centās panākt biržu slēgšanu, tādēļ lielākajās pilsētās notika demonstrantu sadursmes ar policiju.

Demonstranti bloķēja galvenās ielas pilsētu finansu centros un kopā ar arodbiedrību aktīvistiem devās gājienos. Vairākus desmitus demonstrantu aizturēja policija.

Demonstranti bloķēja ieeju biržas ēkās Sidnejā un Melburnā, kliedzot: "Neviens netiks iekšā, neviens netiks iekšā!"

Lielbritānijas galvaspilsētā tika mobilizēti policijas papildspēki no visas valsts, lai garantētu kārtību Londonā, kur aptuveni desmit tūkstoši aktīvistu plānoja atkārtot pagājušajā gadā notikušo vardarbību.

Londonā simtiem velosipēdistu paralizēja satiksmi, lēni braucot pa pilsētas ielām un apstājoties pie ASV vēstniecības, lai īstenotu trokšņainu protesta akciju.

Seši tūkstoši policistu bija gatavi iziet Lielbritānijas galvaspilsētas ielās, lai novērstu iespējamo vardarbības izcelšanos Londonā, kur tika prognozētas milzīgas protesta akcijas.

Nelielas protesta akcijas plānotas arī Glāzgovā, Birmingemā un Mančesterā.

Lai gan lielākajā daļa Eiropas valstu 1.maijs ir valsts svētku diena, Lielbritānijā tā ir parasta darbdiena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!