Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc sestdienas notikumiem Elpaso (Teksasas štats) un Deitonā (Ohaio štats) publiskās vietās ASV pasliktinājusies jau tā skarbā statistika par publiskām masveida apšaudēm, liecina organizācijas "Gun Violance Archive" apkopotā informācija.

2019. gadā šobrīd aizvadītas 216 dienas, bet ASV statistika par apšaudēm pārsniegusi atzīmi "250" - Elpaso traģēdija bija 250., bet Deitonas apšaude bija 251.

Bezpeļņas organizācija "Gun Violance Archive" statistikā ieskaita tās apšaudes, kas bijušas publiskās vietās un vismaz ar četriem cietušajiem, neskaitot pašus uzbrucējus. Kā liecina organizācijas apkopotā statistika, šajā 251 apšaudē gājuši bojā vismaz 520 cilvēki, bet vismaz 2000 cilvēki ievainoti.

Tomēr pēdējā nedēļa izrādījusies viena no asiņainākajām šajā gadā. Pirms tam otrdien Sautheivenā, Misisipi štatā, kāds uzbrucējs veikalā nošāva divus cilvēkus, bet pagājušajā svētdienā Ķiploku svētku laikā Kalifornijā uzbrucējs nogalināja trīs cilvēkus. Savukārt sestdien Elpaso notikušajā apšaudē nogalināti 20 cilvēki, vēlāk naktī uz svētdienu Deitonā bojā gāja deviņi cilvēki.

Elpaso notikusī apšaude ar 20 upuriem ir astotā asiņainākā ASV vēsturē kopš 1949. gada, turklāt četras no 10 asiņainākajām traģēdijām notikušas Teksasā – otrā lielākajā ASV štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!