Foto: AFP/Scanpix
Pēc tam, kad kļuvis zināms, ka 13. maijā notikušais nogruvums kādā šahtā Somas rajonā bojā gājuši vismaz 274 kalnrači, Stambulā un Ankarā notikušas nesakcionētas protesta akcijas, kuru dalībnieki pieprasījuši Turcijas premjera Redžepa Tajipa Erdogana atkāpšanos.

Nesankcionētos protestus, liekot lietā asaru gāzi un ūdensmetējus, izklīdinājusi policija. Daļa protestētāju ir arestēti.

Simtiem protestētāju uzskata, ka tieši Erdogana valdībai jāuzņemas atbildība par bojāgājušo cilvēku nāvi, jo 14. maijā kļuvis zināms, ka tikai pirms divām nedēļām Turcijas varas iestādes atteikušās inspicēt šahtu, kurā notika traģiskais nogruvums. Priekšlikumu par šahtas inspicēšanu noraidījuši deputāti no Erdogana pārstāvētās Taisnīguma un attīstības partijas.

Ārvalstu mediji, atsaucoties uz "Agence France-Presse" ziņo, ka sašutušie mītiņotāji trešdien uzbrukuši automašīnai, kurā braucis Erdogans.

"Delfi" jau ziņoja, ka otrdienas, 13. maija pēcpusdienā Turcijā, Somas rajonā iebruka šahta, kurā nogruvuma brīdī aptuveni divu kilometru dziļumā atradās 787 cilvēki. Sākotnēji tika ziņots, ka traģēdija laupījusi vismaz septiņpadsmit kalnraču dzīvības, bet atrasto upuru skaits vēl turpina pieaugt un jau sasniedzis 274. Vēl astoņdesmit kalnrači ir ievainoti, bet iegruvušajā šahtā vēl atrodas aptuveni 120 cilvēki.

Saistībā ar traģisko nogruvumu Turcijā izsludinātas trīs dienas ilgas sēras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!