Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) tiesa Lielbritānijas pilsonim, Metjū Hedžesam piespriedusi mūža ieslodzījumu par spiegošanu un jūtīgas informācijas piešķiršanu ārējiem aktoriem, ziņo "Al Jazeera".

Hedžess bija doktorantūras students Durhamas universitātē – viņu aizturēja Dubaijas lidostā 5. maijā, pēc divu nedēļu garas vizītes AAE, kuras laikā viņš nodarbojās ar pētniecību. Hedžess pētīja AAE drošības un ārpolitiku laika posmā pēc 2011. gadā notikušā "Arābu pavasara", vēsta medijs.

"Mēs varam apstiprināt, ka viņš [Hedžess] saņēmis mūža ieslodzījumu. Tiesas sēde ilga mazāk nekā piecas minūtes un viņa advokāts tajā neatradās, " paziņoja Hedžesa ģimenes pārstāvis.

Lielbritānijas Ārlietu sekretārs Džeremijs Hants izteicās, ka ir "ļoti šokēts un vīlies", piebilstot, ka tiesas spriedums nav bijis tas, ko Londona ir sagaidījusi no sava sabiedrotā. "Šodienas spriedums nav tas, ko mēs sagaidām no drauga un Apvienotās Karalistes uzticama partnera, un ir pretrunā ar iepriekš sniegtajām garantijām," norādīja Hants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!