Lietuvas prezidents Valds Adamkus uzskata, ka "Eiropas kontinenta nākotne jāveido kopā ar Krieviju". Prezidenta preses dienests informēja, ka šādu viedokli Adamkus izteicis piektdien Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, runājot starptautiskajā seminārā, kas bija veltīts politiski militāro lēmumu jautājumiem.
Pēc Adamkus teiktā, Krievijas argumenti pret NATO paplašināšanu ir "nepārliecinoši, balstīti uz vecām teorijām, nevis jaunajām reālijām". Prezidents uzsvēra, ka Lietuva "meklē draugus, nevis ienaidniekus, veido uzticības un atvērtības, nevis aizdomīguma attiecības, un ar šādu mērķi turpinās Krievijas bažu mazināšanas politiku".

Adamkus apliecināja, ka Lietuvas lēmums turpināt eiroatlantiskās integrācijas ceļu ir negrozāms. Viņš atgādināja, ka trešdien Seimā pārstāvētās partijas noslēdza vienošanos par aizsardzības politiku 2001. līdz 2004.gadam, un šīs politikas galvenais mērķis ir iestāšanās NATO 2002.gadā.

Prezidents norādīja, ka Lietuva jau tagad sniedz savu ieguldījumu stabilitātes nostiprināšanā un savstarpējas uzticības veicināšanā Eiropā, jo pilda NATO noteiktās iestāšanās saistības, īsteno labu kaimiņattiecību politiku un piedalās miera uzturēšanas operācijās Balkānos.

Nobeigumā Lietuvas prezidents izteica viedokli, ka "NATO ir vienīgais efektīvais mehānisms, kas Lietuvai un citām valstīm nodrošina iespējas dot konkrētu ieguldījumu eiroatlantiskās ģimenes kopējo vērtību saglabāšanā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!