Pēdējo dienu notikumi apliecina, ka Lietuva ir pietuvojusies kritiskajam punktam, kad pieaugošā sociālā spriedze un valsts varas neizlēmība var novirzīt valsti no progresa ceļa.
To Lietuvas prezidents Valds Adamkus sacīja uzrunā valsts iedzīvotājiem, kas tika pārraidīta Lietuvas televīzijā piektdienas vakarā.

Tā bija prezidenta reakcija uz to, ka nedēļas sākumā Lietuvas zemkopju kongresā delegāti izsvilpa prezidenta runu un piedraudēja ar masu protesta akcijām, ja netiks risinātas lauku problēmas.

Paužot izpratni par situāciju, kādā nonākušas atsevišķas sabiedrības grupas, Adamkus ierosināja valdībai "censties pēc iespējas tām palīdzēt". "Bet mēs nevaram atgriezties radikālu, nepamatotu prasību un tukšu solījumu laikmetā, nevaram palēnināt pārkārtošanos, kas nepieciešama Lietuvas modernizācijai," uzsvēra prezidents. Viņš ierosināja varas institūcijām "tiekties pēc liela sociāla taisnīguma, būt iejūtīgākām pret trūcīgajiem iedzīvotājiem, būt uzmanīgākām pret maziem un vidējiem uzņēmējiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!