Foto: Imago/Scanpix/LETA

Vācijas labējā eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) otrdien paziņojusi, ka neatbalsta sankciju piemērošanu Krievijai par agresiju pret Ukrainu.

AfD arī paziņoja, ka NATO esot daļēji vainojama šajā krīzē.

"Pagātnē sankcijām nekad nav bijuši iecerētie rezultāti," otrdien paziņoja AfD līdzpriekšsēdētājs Tino Krupala.

Tādēļ partija iestājas pret jebkādām sankcijām pret Krieviju, paziņoja Krupala.

Viņš sacīja, ka AfD kritiski skatās uz Krievijas karaspēku virzību, bet cer, ka nesekos citas provokācijas no NATO puses.

Pieprasot turpināt diplomātiskās sarunas ar Krieviju, lai mēģinātu rast risinājumu, Krupala sacīja, ka šajos apgabalos jāsaglabā miers.

Krupala arī pauda viedokli, ka sankcijas, piemēram, atteikšanās sertificēt gāzesvadu "Nord Stream 2", stipri kaitēs Vācijas energoapgādes drošībai.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs otrdien paziņoja, ka viņš aptur gāzesvada "Nord Stream 2" sertifikācijas procesu, reaģējot uz Donbasa "republiku" atzīšanu.

Viens no AfD dibinātājiem Aleksandrs Gaulands un AfD spīkeris iekšlietās Petrs Bistrons pauda viedokli, ka būtu kļūda pašreizējā krīzē vainot vienīgi Krieviju un arī Rietumiem jāuzņemas daļa atbildības.

"Situācija, kāda mums ir tagad, ir rezultāts NATO paplašināšanai austrumu virzienā, kas tika veikta, neskatoties uz līgumiem ar Maskavu. Tajā Rietumi ir pārkāpuši Krievijas drošības intereses," paziņoja AfD politiķi.

AfD kontrolē aptuveni 10% vietu Bundestāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!