Kabulā nemieros, kas izcēlās pēc ASV militārā konvoja izraisītas avārijas, dzīvības zaudējuši vairāki cilvēki, informē ārvalstu prese.
Policija ziņo, ka satiksmes negadījums noticis pīķa stundā, un tas izraisīja vietējo iedzīvotāju protestus, raksta Reuters. Cilvēki sāka mest akmeņus, izkliegt pret ASV vērstus saukļus un dedzināt automašīnas.

BBC ziņo, ka ASV armijas automašīna, acīmredzot, zaudējot kontroli, bija ietriekusies vismaz 12 citos civiliedzīvotāju automobiļos, izraisot pamatīgu avāriju. Tas radīja iedzīvotāju neapmierinātību.

Drīzumā šīs nekārtības izvērsās apšaudēs. Daži aculiecinieki stāsta, ka ASV karavīri bija atklājuši uguni uz protestētājiem, daži apgalvo, ka šāvuši bija Afganistānas policisti, kas ieradās palīgā aplenktajiem ASV karavīriem.

Neapmierinātie iedzīvotāji pēc satiksmes negadījuma sāka izkliegt saukļus "Nāvi Amerikai" un "Nāvi Karzai", tādējādi izsakot savu nepatiku arī pret Afganistānas prezidentu Hamidu Karzai.

Pēc tam iedzīvotāji sāka mest akmeņus, un tad sākās apšaude, kas lika protestētājiem izklīst. Tika aizdedzinātas divas militārās automašīnas un policijas kontrolpunkts.

ASV militārpersonas apstiprina, ka Kabulā bija uzplaiksnījuši nemieri, taču atsakās informēt par sīkākām šī incidenta detaļām.

Pagaidām nav konkrētas informācijas par bojā gājušo skaitu, bet daži avoti ziņo, ka dzīvības zaudējuši 20, bet ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku. Protestos iesaistījušies simtiem pret ASV noskaņotu iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!