"Taleban" un arābu tautības kaujinieki vēl joprojām atrodas Kandahārā un tās apkārtnē Afganistānas dienvidos, piektdien paziņoja ANO preses pārstāvis.
"Drošības situācija Kandahārā un tās apkārtnē vēl joprojām ir ļoti kritiska," žurnālistiem Islamabadā paziņoja ANO humānās palīdzības Afganistānai koordinācijas biroja (UNOCHA) preses pārstāvis Einars Holtets.

Viņš sacīja, ka arābu un "Taleban" kaujinieki vēl joprojām atrodas netālu no Kandahāras lidlauka vai pilsētā.

ASV īpašo uzdevumu vienības ir izveidojušas bāzes Kandahāras lidlaukā Osamas bin Ladena un "Taleban" līdera mullas Omara meklēšanai.

Atmosfēra Kandahārā, kuru ir pārņēmuši pret "Taleban" noskaņotie puštunu cilts vadoņi, joprojām ir "saspīlēta", sacīja Holtets.

Uzstājoties tajā pašā preses konferencē, ANO Bēgļu lietu komisāra preses pārstāve Fatumata Kaba sacīja, ka ANO Bēgļu aprūpes dienests (UNHCR) ir nobažījies par stingrajiem drošības pasākumiem, ko Pakistāna ir ieviesusi gar Afganistānas robežu.

"Tas ietekmēs patvēruma sniegšanu tiem cilvēkiem, kas to meklē," sacīja Kaba.

Pakistāna gar robežu ar Afganistānu ir ieviesusi ārkārtas drošības pasākumus, lai nepieļautu "Al Qaeda" kaujinieku iekļūšanu tās teritorijā pēc talibu režīma gāšanas.

Pakistānas drošības spēki ir arestējuši simtiem cilvēku, turot tos aizdomās par piederību "Al Qaeda", kad viņi centās iekļūt valstī. Viņi patlaban atrodas cietumos Pakistānā un ASV amatpersonas viņus nopratina, cenšoties iegūt informāciju par bin Ladenu un viņa organizāciju "Al Qaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!