Foto: LETA
Dānijas Drošības un izlūkošanas dienests (PET) trešdien paziņojis par četru vīriešu arestu, kas turēti aizdomās par slaktiņa plānošanu laikrakstā "Jyllands-Posten", kas savulaik publicēja pravieša Muhameda karikatūras.

Zviedrijas izlūkdienesta "Saepo" pārstāve pavēstīja, ka piektais uzbrukuma plānošanā aizdomās turētais vīrietis arestēts Zviedrijā.

"Šie aresti veiksmīgi apturējuši draudošu teroraktu, kurā vairāki aizdomās turamie (..) plānoja izlauzt sev ceļu "Jyllands-Posten" ēkā Kopenhāgenā un nogalināt pēc iespējas vairāk cilvēku," teikts PET vadītāja Jakoba Šarfa izdotajā paziņojumā.

Dānijā arestēts 44 gadus vecs tunisietis, 29 gadus vecs Libānā dzimis zviedrs, 30 gadus vecs zviedrs un 26 gadus vecs irākietis.

Saskaņā ar PET paziņojumā teikto pirmie trīs aizturētie dzīvojuši Zviedrijā, bet pagājušajā naktī devušies uz Dāniju.

Stokholmā arestētais vīrietis ir 37 gadus vecs Tunisijas izcelsmes zviedrs, vēsta PET.

Šarfs paziņojis, ka vairāki no aizdomās turamajiem var tikt raksturoti "kā islāmistu kaujinieki ar sakariem starptautiskajos teroristu tīklos".

"Aresti izceļ nopietnos, pret Dāniju vērstos terora draudus, sevišķi pret institūcijām un cilvēkiem, kas saistīti ar karikatūru lietu," piebilda PET vadītājs.

2005.gadā "Jyllands-Posten" publicēja desmitiem pravieša Muhameda karikatūru, izsaucot niknus un vardarbīgus protestus visā pasaulē.

"Saepo" pārstāve pavēstīja, ka līdz šim nav atrastas liecības, kas arestētos cilvēkus saistītu ar 11.decembra notikumiem.

11.decembrī cilvēku pilnajā Stokholmas centrā nogranda pirmais terorista pašnāvnieka sarīkotais sprādziens Zviedrijā. Bojā gāja tikai pats uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!