Gadskārtējās kailsērfošanas sacīkstes Sidnejas slavenajā Bondi pludmalē par spīti milzīgajai interesei visā pasaulē, nav izpelnījušās vietējās varas labvēlību, tādēļ 2000. gada janvārī tās nenotiks.
Parasti gadskārtējās sacensības pulcēja vismaz 10 000 skatītāju, un tām vienmēr bija pievērsta pat tādu televīziju kā CNN un BBC uzmanība.

Pēdējais pasākums pat bija tik apmeklēts, ka vietējam McDonalds pietrūka hamburgeru.

Tomēr vietējās varas pārstāvji paziņoja, ka jautrajam pasākumam ir pielikts punkts, un ne jau dalībnieku kailuma dēļ. Iemesls ir nepārvaramie satiksmes sastrēgumi, alkohola apreibināto nepieņemamā uzvedība un pludmalē paliekošās stikla lauskas.

“Iepriekšējā reizē mums bija pamatīgas problēmas ar autobraucējiem un lielajām cilvēku masām,” norādīja vietējās varas pārstāvis Pīters Moskats.

Savukārt pasākuma rīkotāji nav apmierināti ar tādu aizbildināšanos, un satiksmes problēmas uzskata tikai par aizlieguma ieganstu. “Ja 10 000 nāk uz bezmaksas festivālu, tad vienmēr atradīsies tādi, kam tas nepatīk,” savu sašutumu pauda pasākuma rīcības komitejas vadītājs Megans Donelijs, kurš paziņoja, ka meklēs sērfošanai citu piemērotu vietu.

Pēdējās sacensībās Bondi pludmalē piedalījās 44 dalībnieki, tajā skaitā četras sievietes, bet uzvarētāji saņēma tradicionālas balvas - apģērbu un apmaksātas brīvdienas Austrālijas kūrortā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!