Foto: AFP/Scanpix
Policija Ķīnas pilsētā Guandžou izmeklē kāda ārzemnieka nāvi policijas iecirknī, kuras dēļ sākušās āfrikāņu tirgotāju un policijas sadurdmes, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vīrieti, kurš saskaņā ar atsevišķām ziņām bijis Nigērijas pilsonis, policija nogādāja uz iecirkni pirmdien pēc kautiņa ar elektrovelosipēda vadītāju. Iecirknī vīrietis zaudējis samaņu un nomiris.

Vīrietis pirmdienas pēcpusdienā izmantojis elektrovelosipēda transporta pakalpojumus, bet pēc brauciena izcēlies strīds ar tā vadītāju par samaksu, kurš pāraudzis kautiņā. Abi kaušļi nogādāti policijas iecirknī. Pēc samaņas zaudēšanas medicīniskais personāls centies vīrietim palīdzēt, bet viņš miris.

Dusmās par vīrieša nāvi otrdien ielās izgājuši vietējie āfrikāņu tirgotāji, pieprasot paziņot, kas izraisījis aizturētā miršanu. Ziņu aģentūra „Siņhua” vēsta, ka protestētāji bijuši vairāk par simtu, bet valsts laiklraksts „Global Times” ziņo, ka protestos piedalījušies „simtiem” cilvēku.

Policija paziņojusi, ka izmeklēs šo gadījumu, bet brīdinājusi protestētājus, ka visiem ir jāievēro Ķīnas likumi un ka neviens nedrīkst kaitēt sabiedrības interesēm un apdraudēt sabiedrisko kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!