Foto: AFP/Scanpix/LETA

Islāmistu radikāļu teroristiskā grupējuma "Daesh" dibinātāja un līdera Abu Bakra al Bagdadi miršanas vietā atrasti vēl trīs vīriešu, nepilngadīgas meitenes un trīs sieviešu līķi, vēsta Tuvo Austrumu medijs "The New Arab", atsaucoties uz notikuma vietā strādājošajiem mediķiem.

Vēl 11 cilvēkiem, tostarp civiliedzīvotājiem, pēc ASV speciālo uzdevumu vienības operācijas bijusi nepieciešama medicīniskā palīdzība. Glābēji vēl pirmdienas rītā turpinājuši pārmeklēt apkārtni un drupas, meklējot citus iespējamos upurus, atzīmē medijs.

Operācijas laikā pilnībā iznīcināta Sīrijas Idlibas reģiona Barišas ciemā esošā ēka, kurā slēpies al Bagdadi, kā arī bojāti citi tuvāk esošie mūra nami. Nogalinātie un ievainotie atradušies gan iznīcinātajā ēkā, gan tās tuvumā. Pašpasludinātais kalifāta "Islāma valsts" līderis jab kalifs al Bagdadi pats miris ārpus slēptuves – uzspridzinot mugurā esošo sprāgstvielu vesti tunelī, kas vedis prom no nama.

Mediķi arī atklājuši, ka vietā, kur reiz bija ēka, kurā teroristu grupējuma līderis slēpies, nav atrastas nekādas al Bagdadi personiskās lietas un pat nekas, kas būtu saistīts ar "Daesh".

Namu pirms diviem gadiem iegādājies tirgotājs Abu Mohameds al Halabi no Sīrijas agrākās ekonomiskās galvaspilsētas Alepo. Viņš neesot bijis pārāk komunikabls, bet neesot arī darījis neko aizdomīgu, medijs vēsta, atsaucoties uz vietējiem avotiem.

Šis Sīrijas reģions jau ilgstoši ir Turcijas atbalstīto nemiernieku kontrolē, un Barišas ciemā ietekmīgākais esot islāma fundamentālistu grupējums "Hurras al Din" jeb "Reliģijas sargi". Grupējums esot saistīts ar "Al Qaeda". Medijs gan atzīmē, ka al Halabi neesot uzturējis nekādas attiecības ar kaujiniekiem.

Iepriekš jau izskanējis, ka tieši ar "Al Qaeda" saistītais grupējums "Hayat Tahrir al-Sham", kas tiek uzskatīts par ietekmīgāko grupējumu Turcijas spēku kontrolētajā Idlibas reģiona daļā, varētu būt nodevis al Bagdadi atrašanās vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!