Teroristiskā grupējuma "Al-Qaeda" mediju pārstāvis ir aicinājis medijus, organizācijas un citus interesentus iesniegt jautājumus pirms plānotās intervijas ar Ajmanu az-Zavahiri, raksta BBC. Šādi sludinājumi publicēti kaujinieku interneta mājas lapās, un tajos norādīts, ka jautājumus var iesūtīt nākamā mēneša laikā un tie tiks nodoti "Al-Qaeda" līdera vietniekam.
Sludinājumos arī teikts, ka jautājumi tiks nodoti Zavahiri bez iepriekšējas šķirošanas, un nav svarīgi, vai jautātājs būs "Al-Qaeda" atbalstītājs vai noliedzējs.

Aicinājums izskanējis arī Zavahiri intervijas noslēgumā, kas tika publicēta svētdien. Tajā viens no grupējuma augstākajiem līderiem norādīja, ka ASV vadītā koalīcija Irākā ir "sakauta un meklē atkāpšanās ceļus", turklāt britu spēku lēmums bēgt no Basras tikai pierāda, ka kaujinieki kļūst arvien spēcīgāki. Atgādināsim, ka Irāka svētdien oficiāli uzņēmās atbildību par situāciju Basras provincē, un britu spēki to atstāja četrus ar pusi gadus pēc ārvalstu spēku iebrukuma Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!