Rietumāfrikas valsts Burkinafaso galvaspilsētā Vagadugu, kur sestdien ar teroristu tīklu "Al Qaeda" saistītu islāmistu kaujinieku uzbrukumā viesnīcai un pretējā ielas pusē esošā restorānā atbrīvoti 126 ķīlnieki un trīs uzbrucēji nogalināti, turpinās uzbrukums citai viesnīcai.

Par to paziņoja Burkinafaso iekšlietu ministrs Simons Kompaore.

"126 cilvēki, torstarp 33 ievainotie ir atbrīvoti," viņš teica ziņu aģentūrai AFP. "Trīs džihādisti - arābs un divi melnādaini afrikāņi - ir nogalināti," piebilda ministrs.

"Uzbrukumi viesnīcai "Splendid Hotel" un [pretējā ielas pusē esošajam restorānam] "Cappuccino" ir beigušies. Tomēr uzbrukums turpinās viesnīcā "Hotel Ybi"", kas atrodas blakus "Splendid Hotel, viņš teica.

Jau vēstīts, ka Burkinafaso valdības spēki kopā ar Francijas specvienību sestdienas naktī iegāja viesnīcā un sāka pretuzbrukumu, un ir atbrīvojuši vairākus desmitus ķīlnieku, tostarp Burkinafaso darba ministru Klemānu Savadogo, un 33 no atbrīvotajiem ir nogādāti slimnīcā.

Tiek vēstīts, ka uzbrukumos viesnīcā un restorānā bojāgājuši vismaz 22 cilvēki.

Par uzbrukumu viesnīcai uzņēmies grupējums ""Al Qaeda" islāmiskajā Magrebā", paziņoja ASV bāzētā islāmistu interneta vietņu novērošanas organizācija SITE.

Internetā izplatītajā ""Al Qaeda" islāmiskajā Magrebā" paziņojumā teikts, ka "brāļu modžahedi" no šī grupējuma "iebrukuši vienas no Burkinafaso galvaspilsētas lielākajām viesnīcām restorānā, tagad ir [tur] nostiprinājušies, un sadursmes ar reliģijas ienaidniekiem turpinās".

Pēc SITE rīcībā esošās informācijas, uzbrucēji ir no Burkinafaso kaimiņvalstī Mali bāzētā grupējuma "Al Murabitun" ("Sargi"), kas ir ""Al Qaeda" islāmiskajā Magrebā" atzars un kura līderis ir Mohtars Belmohtars.

Kāds aculiecinieks pastāstīja, ka redzējis četrus uzbrucējus, kas bijuši arābi vai baltādainie, un kam galvās bijuši turbāni.

Viesnīcā "Splendid Hotel", kurā ir 147 numuri, bieži apmetas ANO darbinieki.

""Al Qaeda" islāmiskajā Magrebā" arī uzņēmās atbildību par 20. novembrī notikušo uzbrukumu viesnīcai "Radisson Blu" Mali galvaspilsētā Bamako, kurā tika nogalināti 20 cilvēki, tai skaitā 14 ārvalstnieki.

Pēdējā laikā pasaulē ir pastiprinājušies islāmistu teroristu uzbrukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!