Starptautiskā teroristu organizācija "Al Qaeda " izplatījusi video ierakstu, kurā paziņojusi, ka Indiju gaida jauni teroristu uzbrukumi, kas būšot līdzīgi uzbrukumiem Mumbajā pagājušā gada novembrī, otrdien vēsta lenta.ru.

Ar šādu paziņojumu uzstājās "Al Qaeda" līderis Afganistānā Mustafa Abu al Jazids. Iepriekš tika uzskatīts, ka viņš gājis bojā ASV gaisa spēku trieciena rezultātā 2008. gada augustā.

Al Jazids paziņoja, ka nepieciešamības gadījumā "Al Qaeda" kaujinieki iznīcinās indiešu armiju tāpat, "kā tas noticis ar krieviem Afganistānā".

"Viņi uzbruks jūsu ekonomiskajiem centriem un iznīcinās tos līdz pamatiem," paziņoja terorists.

Video ierakstā al Jazids arī aicinājis Pakistānas tautu gāzt valdību un prezidentu Azifu Ali Zardari par to, ka politiķi solījuši sadarboties ar Indiju teroristisko aktu izmeklēšanā.

Tiek uzskatīts, ka al Jazids ir atbildīgs par vairākiem teroristiskajiem uzbrukumiem, tai skaitā par sprādzienu pie Dānijas vēstniecības Islamabadā, kura rezultātā gājuši bojā seši cilvēki. Viņš arī uzņēmies atbildību par bijušās Pakistānas premjerministres Benaziras Bhuto slepkavību.

Uzbrukumu organizēšanā Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā vaino aizliegto pakistāniešu islāmistu grupējumu "Lashkar -e-Taiba". Dažāda informācija liecina, ka šī organizācija varētu būt saistīta ar pakistāniešu specdienestiem un valsts vadību. Taču Islamabadā visas apsūdzības par saistību ar uzbrukumiem noliedz.

Jau ziņots, ka 26. novembrī teroristi sagrābuši ķīlniekus divās galvenajās Mumbajas luksusa viesnīcās "Taj Mahal" un "Oberoi Trident", kā arī ebreju centrā "Nariman House".

Uzbrukumos gājuši bojā ap 200, bet ievainojumus guvuši 300 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!