Teroristiskā organizācija "Al-Qaeda" starptautiskā terorista Osamas bin Ladena vadībā pašlaik pārgrupē spēkus un, iespējams, izvēlas jaunus uzbrukuma mērķus rietumvalstīs, trešdien vēstī Lielbritānijas laikraksts "Financial Times" (FT).
FT, atsaucoties uz rietumu izlūkošanas avotiem, ziņo, ka pēc pagājušā gada 11.septembra veiktie aresti un pasākumi pret teroristu finansējuma avotiem nav ietekmējuši "Al-Qaeda" aktivitātes un darbību. Grupējums vervē jaunus kaujiniekus, reorganizē vadību un, domājams, meklē jaunus mērķus uzbrukumiem.

Laikraksts vēstī, ka īpašu bīstamību rada "Al-Qaeda" biedri, kas pēc 11.septembra terora aktiem ASV paslēpušies un ar šī grupējuma sabiedroto atbalstu Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs plāno jaunus uzbrukumus.

FT ziņo, ka Lielbritānijā atrodas līdz 100 bin Ladena atbalstītāju, bet Eiropā kopumā to ir gandrīz četri tūkstoši.

Turklāt ASV Aizsardzības ministrija ir atklājusi Dienvidaustrumāzijā ar "Al-Qaeda" saistītu organizāciju, kas ir lielāka un attīstītāka, nekā sākotnēji tika uzskatīts.

Grupējums "Jemaah Islamiyah" "ir daudz lielāks un spēcīgāks, nekā mēs domājām", paziņoja Pentagona pārstāvis. Grupējumam ir kontakti Malaizijā, Singapūrā un Filipīnās, un daži grupējuma biedri ir apmācīti Afganistānā.

Atbilstoši ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvju sniegtajai informācijai pēc decembrī un janvārī šī reģiona valstu veiktajiem pasākumiem noskaidrojās, ka tikusi plānota sazvērestība, lai veiktu terora aktus pret ASV jūras militārajiem objektiem Singapūrā. Malaizijā un Filipīnās tika arestēti sazvērestības dalībnieki un viņiem konfiscēja ieročus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!