Foto: Publicitātes foto

Mednieks Aļaskā nogalinājis gandrīz trīs metrus lielu grizli lāci (Ursus arctos horribilis), kurš pirms dažām dienām oficiāli atzīst par lielāko savas sugas pārstāvi, ko jebkad nogalinājis cilvēks.

Kā vēsta ASV mediji, 35 gadus vecais Larijs Ficdžeralds ar draugiem medījis netālu no Fērbenksas pilsētas. Ieraudzījuši milzīgo dzīvnieku, mednieki viņam trīs stundas dzinuši pēdas, bet tad Ficdžeralds ar vienu šāvienu lāci nogalinājis, no 20 metriem trāpot viņam kaklā.

"Mēs nojautām, ka tas ir liels lācis, bet patiesībā viņš izrādījās vienkārši milzīgs!" sajūsminājās mednieki, kuri, dodoties medībās, labākajā gadījumā bija cerējuši uz kādu alni.

"Es nemedīju slavas var trofeju dēļ, bet jebkurā gadījumā uzskatu, ka tas ir forši," televīzijas kanālam "Fox News" stāstījis Ficdžeralds.

Gigantiskais lācis, ko nošāva Ficdžeralds, kļuvis par otro lielāko jebkad reģistrēto grizli lāci, tikai par dažiem centimetriem nesasniedzot vēl vienu rekordu.

Par to paziņojuši "Boone and Crockett Club" pārstāvji, kuri apkopo datus par visām lielākajām mednieku trofejām Ziemeļamerikā. (Jāatzīmē, ka lāča izmērus pieņemts noteikt pēc viņa galvaskausa lieluma.)

Pēc kluba pārstāvju vārdiem, Ficdžeralda nošautā lāča galvaskauss ir tikai par vienu centimetru mazāks, nekā 1976. gadā Aļaskā atrastajam milzenim, kuram joprojām pieder lielākā lāča pasaules rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!