Foto: AP/Scanpix
14 gadīgās Alises Grosas līķis ietīts maisā un, uzstutējot uz baļķiem, palaists upē, atsaucoties uz jaunākajiem izmeklēšanas rezultātiem, vēsta portāls "Sky News".

Ziņots, ka Britu policija upē atradusi pazudušās 14 gadus vecās skolnieces Alises Grosas līķi. Šajā lietā galvenais aizdomās turētais joprojām ir latviešu celtnieks Arnis Zaļkalns, kurš atrasts pakārts kokā. Policija pieļauj, ka viņš izdarījis pašnāvību.

Likumsargi meitenes līķi atraduši naktī uz trešdienu, 1. oktobri. Policija paziņojusi, ka meitenes pazušanas izmeklēšana tagad oficiāli klasificēta kā slepkavības lieta.

Līķa paslēpšanā ir ieguldītas "ievērojamas pūles", atklāja policija. Pēc pirmajiem izmeklēšanas rezultātiem policija norāda, ka Grosas līķis, visticamāk, ievietots maisā un tad uzlikts uz baļķiem un palaists upē.

Meitene pēdējo reizi redzēta dzīva 28. augustā. Videonovērošanas kamera fiksējusi viņu pie kanāla Londonas rietumos. 15 minūtes pēc Alises Grosas tajā pašā vietā un virzienā ar velosipēdu aizbraucis celtnieks no Latvijas Arnis Zaļkalns, kurš ir galvenais aizdomās turētais skolnieces pazušanas lietā. 

Teritorijā, kur skolniece redzēta pēdējo reizi. Nazis atrasts tuvu vietai, kur nedēļu pēc meitenes pazušanas atrasta viņas mugursoma. Lai noteiktu, vai nazis ir kaut kādā veidā saistīts ar Alises Grosas pazušanu, to rūpīgi pēta eksperti.

Vēstīts, ka meitenes pazušanas lietā aizdomās turētais celtnieks Zaļkalns Latvijā ir tiesāts par savas sievas slepkavību.  2007. gadā sodu izcietušais vīrietis pārcēlies uz Londonu. Zaļkalns pazudis septembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!