Foto: EPA/LETA
Latvija pilnībā pievienojas Eiropas Savienības (ES) augstās pārstāves Ketrinas Eštones paziņojumam par Andreja Saņņikova notiesāšanu, skaidroja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Sīlis.

Kā ziņots, Baltkrievijas tiesa sestdien piespriedusi piecu gadu cietumsodu opozīcijas politiķim un prezidenta vēlēšanu kandidātam Saņņikovam, kas apsūdzēts masu protestu organizēšanā pēc prezidenta vēlēšanām pērn decembrī. Sods viņam būs jāizcieš stingrā režīma kolonijā. ES diplomātiskā resora vadītāja Eštone brīdinājusi, ka ES "ir gatava apsvērt jaunus ierobežojošus pasākumus visa veida sadarbībā" ar Minsku.

"Latvijas ĀM un ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) jau vairākkārt ir pauduši Latvijas stingru nosodījumu situācijai, kurā Baltkrievijā pēc 2010.gada decembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām tiek veiktas represijas un tiesāti opozīcijas pārstāvji. Tā ir visas ES nostāja, un to atspoguļo arī ES valstu kopīgā nostāja un pieņemtās sankcijas pret Baltkrieviju, kā arī ES augstās pārstāves Ketrinas Eštones paziņojumi visu dalībvalstu, arī Latvijas, vārdā," uzsvēra Sīlis.

Viņš piebilda, ka Baltkrievijai Latvijas un visas ES nostāja "ir zināma un skaidra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!