Foto: AP/Scanpix
Turīgais krievu uzņēmējs Aleksandrs Perepiļičnijs, kurš, būdams 44 gadus vecs, 2012. gada novembrī pēkšņi saļima pie savas mājas Anglijā, varētu būs noindēts, atsaucoties uz izmeklēšanas datiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Iepriekš policija viņa nāvē neko aizdomīgu nesaskatīja, tomēr jauni toksikoloģiskie testi parāda, ka viņš varētu būt nogalināts ar reti sastopamu indi.

Perepiļičnijs, kura vārds ticis saistīts ar tā saukto Magņitska lietu, saviem kolēģiem Londonā pirms miršanas stāstījis par saņemtiem nāves draudiem.

Viņš kādam Londonas uzņēmējām un Šveices izmeklētājiem bija nodevis dokumentus, kas norāda uz Krievijas amatpersonu un mafijas saistību ar 240 miljonu dolāru (148 miljoni eiro) nozagšanā no Krievijas valsts, krāpjoties ar nodokļiem.

Tiesas procesam bija jāsākas jau agrāk, bet tas tika atlikts jaunas toksikoloģiskās informācijas dēļ, norāda BBC. Testos atklātas pēdas, kas norāda, iespējams, uz reti sastopamas indes gelzemija klātbūtni. Lai to apstiprinātu vai apgāztu, tiks veiktas turpmākas pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!