Anglijas skolu skolēniem varētu aizliegt ierasties mācību iestādēs ar musulmaņiem raksturīgo sejas aizsegu drošības un mācību efektivitātes apsvērumu dēļ, teikts otrdien publicētajās valdības norādēs, raksta "Reuters".
Izglītības departamenta sagatavotās norādes nav saistošas, taču ieteicamas skolu direktoriem. Norādes tikušas sagatavotas pēc tam, kad pagājušajā gadā kāda meitene Lielbritānijā zaudēja tiesas prāvu par tiesībām ierasties skolā islama ticīgajiem ierastā tērpā. Pirms tam asas diskusijas par šo jautājumu bija risinājušās Francijā, kur arī tika aizliegts skolā ierasties ar musulmaņiem raksturīgajām galvassegām.

Amatpersonas iesaka skolu vadītājiem būt iecietīgiem pret atsevišķu reliģiju īpatnībām un prasībām, tomēr kā galveno aspektu ņemt vērā drošību un izglītības kvalitāti. Jau iepriekš ir saņemtas sūdzības no skolotājiem, ka sejas aizsegs neļauj ieraudzīt skolēna sejas izteiksmi un reizēm pat traucē sadzirdēt skolēna teikto. Tāpat norādēs minēta nepieciešamība pirms lēmumu pieņemšanas konsultēties ar visām iesaistītajām pusēm – vecākiem, skolotājiem, amatpersonām un pašiem skolēniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!