Foto: Kadrs no video

Lielbritānijas mediji ar satraukumu ziņo par kādu videonovērošanas kamerā fiksētu incidentu – jauns vīrietis bez redzama iemesla pieskrien un spēcīgi iesper pa seju citam jaunietim, kurš ir noliecies sasiet kurpju auklas.

Uzbrucējs, kurš savu upuri ar pārsistu seju un lūpām pēc uzbrukuma atstāj nemaņā guļam uz ielas, ir 22 gadus vecais Vitālijs Zavjalovs, ziņo laikraksts "Daily Mail". Angļu valodā rakstošajos medijos huligāna vārdam un uzvārdam pievienotā galotne "s" skaidri norāda, ka Zavjalovs ir ieceļotājs no Latvijas.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad to var redzēt šeit.

Vitālija "varoņdarbs" noticis 8. decembra naktī Viganas pilsētā, bet videoieraksts pirmo reizi demonstrēts tiesas laikā.

"Tas bija īpaši pretīgs uzbrukums. Es saviebos to skatoties. Tas bija ļauns uzbrukums. Mēs esam noguruši redzēt tamlīdzīgus atgadījumus Viganas centrā," tiesā paziņoja galvenais tiesnesis.

"Tu iespēri pa viņa galvu, it kā tas būtu futbols, viņam nebija iespējas sevi aizstāvēt un viņš pat nezināja, ka tas notiks," nolasot spriedumu, soģis teica Zavjalovam.

Jaunietim, kurš uzbrukuma brīdī esot bijis "smagi dzēris" un neatpazīst upuri, piespriests četru mēnešu ieslodzījums ar soda izpildes atlikšanu uz 12 mēnešiem, 250 stundas sabiedriskā darba un 600 mārciņu (730 eiro) kompensācijas izmaksa cietušajam.

Tiesa ņēmusi vērā apstākli, ka apsūdzētais nožēlojis savu vainu un iepriekš nav nonācis konfliktā ar likumu, informē "Daily Mail".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!