Foto: AFP/Scanpix
Kompānijas "Apple" izstrādājumu piekritēji visā pasaulē nes nolikt ziedus pie zīmola veikaliem, ziedi tiek nesti arī uz Džobsu ģimenes māju, informē ārvalstu mediji.

ASV "fanāti" pie veikaliem liek, puķes , sveces un zīmītes. Veikalos uz preču paraugu displejiem redzama "apple.com" mājas lapa, kurā paziņots par Džobsa nāvi. Piemiņas uzraksts vēsta, ka" kompānija "Apple" ir zaudējusi ievērojamu un radošu ģēniju, pasaule zaudējusi izcilu cilvēku. Tiem no mums, kam laimējās ar viņu kopā strādāt, ir zaudējuši dārgu draugu un iedvesmojošu skolotāju."

Daudzi no sērotājiem tur rokās planšetdatorus "iPad", kuru ekrānos redzami vēlējumi Džobsam un līdzjūtību izsakoši uzraksti un attēli.


Pie kompānijas galvenās mītnes ir nolaisti pusmastā karogi.

Kā informē aģentūra "Associated Press", pēc Džobsa nāves par populārākajiem "Twitter" kontiem kļuvušis #ThankYouSteve (paldies, Stīv) un #iSad ( man Skumji).

Internetā jau parādījusies mājas lapa stevejobsday2011.com, kuras autori pasludinājuši piektdienu 14. oktorbri par Stīva Džobsa Dienu. Viņi piedāvā visiem uzvilkt Džobsa iecienītos melnos krekliņus, zilus džinsus un tenisa kurpes, nofotogrāfēties un ievietot šo attēlu sociālajos tīklos "Facebook", "Twitter" vai Džobsam veltītajā mājas lapā.

Kā ziņots ASV datortehnoloģiju kompānijas "Apple Inc." dibinātājs Stīvs Džobss trešdien, 5. oktobrī, miris no aizkuņģa dziedzera vēža 56 gadu vecumā. . "Mēs ar dziļām skumjām paziņojam, ka Stīvs Džobss šodien miris," paziņoja Kalifornijā bāzētās firmas direktoru padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!