Naktī no sestdienas uz svētdienu apšaudē Čečenijas galvaspilsētā Groznijā nogalināti četri čečenu nemiernieki un kāds milicis, svētdien ziņo Krievijas mediji.
Naktī no sestdienas uz svētdienu, pārmeklējot kādu dzīvojamo māju rajonu, trīs vīrieši un viena sieviete pretojās arestam un izraisīja konfliktu, kas turpinājās līdz rītausmai svētdien, aģentūrai "Interfax" teica Čečenijas iekšlietu ministrs Ruslans Alhanovs.

Krievijas televīzija demonstrēja kadrus, kuros redzams degošs dzīvoklis un bruņoti karavīri pilsētā.

Divi no vīriešiem ir identificēti kā "vadoņi bandai, kura bija saistīta ar miliču slepkavībām Groznijā un citur Čečenijā kopš 2007.gada vasaras", sacīja Alhanovs.

Apšaudē gāja bojā viens īpašās vienības karavīrs un trīs miliči tika ievainoti, ziņo Krievijas aģentūras.

Kremlis apgalvo, ka konflikts Čečenijā esot gandrīz beidzies un Krieviju atbalstošie spēki vajājot pāris simtus nemiernieku, kas paslēpušies kalnos.

Nemiernieki, no kuriem daudzi vēlās iedibināt islāmistu varu, saka, ka viņi cīnoties pret krievu okupāciju un joprojām varot nodarīt zaudējumus prokrieviskajiem spēkiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ieņemot premjerministra amatu 1999.gadā, pēc karadarbības pārtraukuma nosūtīja karaspēku atpakaļ uz Čečeniju, izraisot otro Čečenijas karu un sagraujot lielu daļu Groznijas, kas tagad tiek atjaunota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!