Lielbritānijā strauji audzis sabiedrības atbalsts militārai kampaņai pret Irāku pēc sestdienas naktī notikušajiem bumbu sprādzieniem Indonēzijas kūrortsalā Bali, kad dzīvību zaudēja vismaz deviņi briti, liecina trešdien publicētās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.
Atbalsts karam pret Bagdādi kāpis par 10 punktiem līdz 42 procentiem, kamēr kara pretinieku skaits sarucis līdz viszemākajam līmenim - 37 procentiem, parāda laikrakstam "Guardian" veiktā ICM aptauja.

Pagājušajā nedēļā ICM veiktā aptauja parādīja, ka tikai 32 procenti britu atbalsta militāru kampaņu, salīdzinājumā ar 41 procentu, kas pret to iebilst.

Tiek uzskatīts, ka līdz 30 britu varētu būt gājuši bojā sprādzienos Bali salā, un lielāks upuru skaits ir tikai Austrālijas pilsoņu vidū.

Indonēzija sprādzienus saista ar teroristisko organizāciju "Al Qaeda" un ASV prezidents Džodžs Bušs paziņojis, ka tas atgādina par 11.septembra terora aktiem apsūdzētā grupējuma roku darbu.

Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs otrdien paziņoja, ka Vašingtona un Lielbritānija turpinās to "karu pret terorismu" un vienlaicīgi arī kampaņu pret Irāku. ASV un Lielbritānija apsūdz Irāku masu iznīcināšanas ieroču izstrādāšanā, ko Irāka noliedz, un ir brīdinājušas Sadamu Huseinu atbruņoties, vai saskarties ar militāru rīcību.

Neskatoties uz atbalsta pieaugumu militārai kampaņai, 85 procenti britu joprojām uzskata, ka pirms karaspēku nosūtīšanas ir nepieciešams ANO mandāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!