Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējo Baltkrievijas valsts galvu Aleksandru Lukašenko svētdienas prezidenta vēlēšanās atbalstījuši vairāk nekā 80% vēlētāju, liecina pie iecirkņiem veiktā vēlētāju aptauja pēc balsošanas, vēstīja Baltkrievijas telekanāli.

Kā ziņots, Baltkrievijas vēlēšanu iecirkņos svētdien, līdz plkst.12 pēc vietējā laika, bija nobalsojusi jau vairāk nekā puse balsstiesīgo iedzīvotāju, kas nozīmē, ka vēlēšanas atzīstamas par notikušām, pavēstīja Baltkrievijas Centrālā vēlēšanu komisija.

Aktīvāk vēlētāji balsojuši Vitebskas reģionā, bet tradicionāli mazāk aktīvi bijuši galvaspilsētā Minskā.

Vēlēšanu sarakstā iekļauti pavisam 6 955 855 balsstiesīgie. Oficiālie dati liecina, ka iepriekšējā balsošanā jau bija nobalsojuši 36,05 % vēlētāju.

61 gadu vecais Lukašenko, kas savulaik izpelnījies palamu "Eiropas pēdējais diktators" un pret kura režīmu Rietumi par cilvēktiesību pārkāpumiem vērsuši sankcijas, jau tagad kļuvis par Eiropā visilgāk pie varas bijušo līderi un, uzvarot šajā vēlēšanās sturpinās savu vairāk nekā 20 gadus ilgo valdīšanu.

Ar viņu vēlēšanās sacentās trīs mazpazīstami kandidāti, kuru popularitāte, saskaņā ar iepriekš veikto aptauju datiem, nebija vērā ņemama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!