Saskaņā ar aptaujas datiem, Ukrainas parlamenta vēlēšanās svētdien ar 36% līderpozīcijas ieguvusi Reģionu partija, Julijas Timošenko bloks, pēc aptaujas datiem, saņēmis 27,5%, ziņo Lenta.ru.
Bloks "Mūsu Ukraina – Nacionālā pašaizsardzība" ieguvis 12,5%, liecina "Interfax-Ukraina" veikta vēlētāju aptauja.

Ceturto vietu ieguvuši komunisti ar 6,5% balsu. Ļitvina bloku atbalstījuši 3% vēlētāju, bet 7% vēlētāju balsojuši pret visiem.

Reģionu partija ir populārā pilsētās un dienvidu daļā, bet valsts centrālajā un rietumu daļa atbalsta Juliju Timošenko.

Kopumā līdz vakaram bija nobalsojuši vairāk par 50% vēlētāju, līdz ar to vēlēšanas tiek atzītas par notikušajām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ukrainā svētdien notiek pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas, kurās tiks izcīnītas 450 vietas Augstākajā Radā, balsošanai notiekot par partiju sarakstiem pēc proporcionalitātes principa.

Ukrainas vēlētājiem jau ceturto reizi pēdējo trīs gadu laikā jādodas pie balsošanas urnām, lai piedalītos nacionāla mēroga vēlēšanās, taču sagaidāms, ka tas nedos izeju no politiskā strupceļa.

līderpozīcijas ieņem premjerministra Viktora Janukoviča vadītā Reģionu partija, kuras galvenā atbalsta bāze ir pārsvarā krieviski runājošo apdzīvotajā Ukrainas austrumu daļā un valsts dienvidos, īpaši lielākajās pilsētās.

Reģionu partijas priekšvēlēšanu platforma ir maz mainījusies kopš iepriekšējām vēlēšanām. Tiek solīts ievērojams pensiju un studentu stipendiju pieaugums, "sagatavoti un pieredzējuši partijas kadri, kas spēj profesionāli vadīt valdību", stabila ekonomikas izaugsme un referendums par oficiāla statusa piešķiršanu krievu valodai.

Reģionu partijas sīvākais konkurents ir Jūlijas Timošenko bloks, kurš sola iesēdināt cietumā korumpētās amatpersonas, pārskatīt nelikumīgo privatizāciju, kas padomju laika uzņēmumus nodevusi tādu magnātu rokās kā Ahmetovs, padarīt Ukrainu par augstu tehnoloģiju un zemu darbaspēka izmaksu eksportētājvalsti, līdzīgi Ķīnai un Malaizijai.

Trešā lielākā partija ir prezidenta Viktora Juščenko vadītā "Mūsu Ukraina - Nacionālā pašaizsardzība" (MUNPA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!